Кирил Петков , бившият премиер и съпредседател на Продължаваме промяната

...
Кирил Петков , бившият премиер и съпредседател на Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Петков скръцна със зъби на Цветанка Ризова, но похвали телевизията

Кирил Петков, някогашният министър председател и съпредседател на " Продължаваме промяната " се оплака, че най-вероятно ще работи в петък до среднощ

Мисля, че тази самодейност си заслужава, тъй като това е основен актив на страната и стратегически обект. Това беше добра стъпка, която беше закъсняла. Защо има такава концесия, за какво е дадена, за какво не е прекъсната. Радва се, че имахме болшинството да бъде прекъсната тъкмо по този метод.
-->
Това съобщи в ефира на bTV съпредседателят на Политическа партия и някогашен министър председател Кирил Петков. 

Не става въпрос за тръбите в пристанището, а тези отвън. Ние това, което искахме да създадем, и го направихме, е с най-голямо усърдие това преустановяване да не се отрази на българските жители “, сподели той.

„ В това болшинство има спор непрестанно, има конкуренция непрестанно. Ние не си съжителстваме спокойно и умерено, има напрежение. Но всичко ще си заслужава, в случай че резултатите са положителни. Днес беше добър ден за това. Днес имаме законопроект и несъмнено ще е до среднощ “, сподели още той.

„ Ние непрестанно се ядосваме. Не е елементарно. Ние не сме спокойни в това, което вършим. Това няма значение обаче. Никой не ни е вкарал в този парламент, с цел да сме спокойни. Това, което има само значение, е в случай че има краен резултат “, съобщи някогашният министър председател.

Тогава Петков реши да направи комплимент на Цветанка Ризова и медията й:

„ Това, което се употребява, беше европейският правилник, който дава право за такова преустановяване. Мисля, че и вие направихте добър репортаж от bTV и дадоха отговор на въпроса, че не съществуват риск от вреди за страната, тъй като сме спазили регламента “, акцентира съпредседателят на Политическа партия.

Той бе запитан дали се срами да признае, че има коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи:

„ Не. Това, което се случва сега е доста ясно. Нямаше да ги има тези спорове и напрежение, в случай че бяхме дружно. Просто имаме общи цели – външна, вътрешна политика, бюджет, Шенген. Заради тези общи цели, би трябвало да помислим по какъв начин да ги реализираме “, добави той.

Петков изясни, че при съдружно съглашение, двете партии сядат, минават през аспектите на ръководството, споделят си този регулатор е за тази партия, другият за онази. „ Ние пък ще създадем механизъм за взимане на решения – какви претенденти може да бъдат препоръчани за дадена позиция. Така ще има конкуренция. Така ще имаме контролиращи функционалности в двете направления. Това е вярата, с която ще подпишем този документ “, съобщи Петков.

„ За НЗОК минахме през разнообразни варианти и претенденти да вземем за пример, не като с Българска народна банка. Ние нямаме съглашателство и разпределяне на позиции, а конкурентен принцип “, акцентира той.

„ За шеф на Българска народна банка имаше разнообразни претенденти. Минахме през плюсдовете и минусите на всеки един. На Радев плюсът беше, че той е добре общопризнат от ЕЦБ. Приоритет ни е еврозоната, така че е добре да не сменяме внезапно шефът “, аргументира той изборът на Димитър Радев за началник на Българска народна банка.

„ Зад Гюров мога да застана на 100%. Той има ясна цел на еврозоната. Той става отговорник навръх еврозоната. Ако крайният резултат е добър, даже да има противоборство и напрежение, то значи всичко си заслужава “, сподели Петков.

" Хората от Има Такъв Народ не знам за какво и по какъв начин са в Народното събрание. Гледам да не им обръщам внимание. Гроздан Караджов не го чувам. Този човек няма какъвто и да е престиж. Знам какъв брой зле управляваше, когато беше министър. Знам за какво нашето държавно управление падна, до някаква степен поради него ", сподели той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР