Кирчев е замесен в контрабандни канали за цигари чрез които

...
Кирчев е замесен в контрабандни канали за цигари чрез които
Коментари Харесай

Crimes.bg: МВР шеф е топлата връзка на Бойко Рашков с Васил Божков

Кирчев е забъркан в контрабандни канали за цигари посредством които финансира ръководещата коалиция и персонално вътрешния министър
След назначението му за шеф на Главна дирекция Национална полиция Венцислав Кирчев е и „ инкасото “ на Бойко Рашков. Близки до Кирчев, споделят, че съвсем всяка седмица той регистрира обилни суми пари на министъра си (Бойко Рашков), които получава от престъпния контингент. Мръсните пари препирани от Рашков са от контрабанда на цигари, като вместо да бъде прекратен канала, Рашков на процедура обезпечава чадър, написа crimes.bg.

В средата на 2021 година скандално известния Марин Димитров по прякор „ Ярата “ от Хасковско приема поръчката на Васил Божков да оказва помощ на Бойко Рашков в битката му против основния прокурор. Марин Димитров е и индивидът, който подаде сигнала до Бойко Рашков против Бойко Борисов, че е заплашил някогашния началник на Фонд Земеделие с думите за месокомбината. Това дава зелена светлина на Димитров да прокара за шеф на Областната дирекция в Хасково на предна линия неговия човек Венцислав Кирчев, който е и прочут на Васил Божков, като с това да бъде поставена ръка на всички контрабандни канали идващи от и за Турция и в това време да бъде изпълнена волята на Божков.

В знак на признателност Васил Божков финансира синът на Марин Димитров, както и го назначава на работа в обвързвана с него компания. Именно той е индивида, който изцяло неусетен от полицията и прокуратурата пътува постоянно до Дубай, където се среща с „ Черепа “ и придвижва разнообразни суми пари до България, някои, от които в банкови карти за финансиране на незаконна активност и контрабанда и най-много за подкрепяне на Бойко Рашков. 

След като Венцислав Кирчев поема регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково по предписание на Бойко Рашков, той е преносителя „ управителен “ от Марин Димитров и синът му. Полицейски чиновници от Хасково настояват, че Марин Димитров и синът му са забелязвани да бъдат чести посетители на Кирчев на работното му място. Веднага откакто Бойко Рашков става вътрешен министър и в постоянното държавно управление, Марин Димитров организира няколко срещи с него, за да бъде контрактувано назначението на Кирчев за шеф на Националната полиция, както и парите, които Рашков би трябвало да получава от Божков.

Запознати с информацията настояват, че Елена Фичерова е обвързвана с  лобираните от Марин Димитров назначения. Първоначалната сума пари, която е получил Рашков с цел да назначи Кирчев за шеф на Хасково е финансирана от небезизвестния контрабандист Стойчо Захариев, който получава парите от скандалния лихвар от Хасковско „ Мъро Дебелия “. Ще напомним, че Стойчо Захариев има няколко незаконни заводи за цигари в България и Испания, като по предписание на Бойко Рашков информацията за местата и фабриките в Испания е покрита от чиновниците на ГДБОП. 

След като Бойко Рашков назначава Венцислав Кирчев за шеф на Националната полиция, Марин Димитров стартира да го посещава в София всяка седмица по два пъти, като мотива за срещите му с него са съгласуване на офанзивите и дейности свързани с основния прокурор от страна на Васил Божков. Синът на Марин Димитров при започване на месец март 2022 година пътува до Дубай и по поръчка на Венцислав Кирчев организира среща с Васил Божков и връща назад в България писмените сведения, подписани от Божков, които да послужат за ареста на Борисов. За всичко това Венцислав Кирчев е бил директно претрупан от Бойко Рашков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР