Кетчупът е неизменна част от поднасянето на почти всяка една

...
Кетчупът е неизменна част от поднасянето на почти всяка една
Коментари Харесай

Това ще ви ИЗУМИ! Има ли домати в кетчупа?

Кетчупът е неизменима част от поднасянето на съвсем всяка една бърза храна. Българите, а и освен, сме привикнали този сос наложително да участва на трапезата ни. Много от нас даже протягат ръка към опаковката по табиет. Те са привикнали да доовкусяват храната си с него, без даже да е нужно.
Дали обаче този сос се подготвя от домати, какъв брой потребен и какъв брой нездравословен е в действителност той за човешкия организъм, занапред следва да разберете.
От какво всеобщо се прави кетчупът?
Повечето живеем с мисълта, че кетчупът съставлява примес от доматено пюре и подправки. Това обаче постоянно се оказва една голяма илюзия.

В доста от случаите производителите даже „ не помнят ” да прибавят и минималния % доматено пюре, което сме виждали изписано върху етикета на продукта. Не си мислете, че става въпрос за значително количество. Най-често е към 5 %, което в действителност не е нищо, в параленост с останалите 95 %.
Какво обаче консумираме, до момента в който си мислим, че ядем модифицирани домати?
 Как и какво може да почиствате с КЕТЧУП Как и какво може да почиствате с КЕТЧУП
Почистване с кетчуп? Определено да. Не вашите бели покривки, несъмнено. Вкъщи постоянно разчитаме на почистващите сили на киселината - по какъв начин...
Ето това е значим въпрос, на който всеки би трябвало да си отговори, преди да постави опаковката кетчуп на трапезата и да подканва хлапетата да овкусят своята храна.
Вместо домати най-често биват употребявани захари, нишесте, вода, винена киселина, лимонена киселина. Масово се прибавя и оцветителят „ Кармин ”, който е не по-малко нездравословен за здравето от останалите съставки.

Ако сте върли последователи на този сос, съветваме ви сами да си го приготвяте, когато доматите са в сезон. Излишно е да купувате кетчуп, в който липсват домати. Не причинявайте това на своето тяло.
Не забравяйте също постоянно да четете етикетите върху опаковката. Те разкриват всяка една загадка, за която постоянно затваряме очите си, тъй като ни е вкусно! Не си даваме сметка обаче, че това има цена и то прекомерно висока!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР