Казват, че винаги трябва да се стремим към позитивните вибрации.

...
Казват, че винаги трябва да се стремим към позитивните вибрации.
Коментари Харесай

Може ли ревността да ни разболее?

Казват, че постоянно би трябвало да се стремим към позитивните трептения. Това може и да звучи елементарно, само че на процедура не всеки път е толкоз постижимо. Когато отрицателните усеща завладяват мозъка ни е доста мъчно да се отървем от тях. Най-лошото е, че те могат да повлияят неподходящо върху нашето физическо здраве. Тялото е склонно да реагира на психическия стрес, като че ли е физически стрес. Това може да е повода, заради която възприятието на горест може да аргументи отмалялост или тревогата може да накара мускулите да се под напрежение.

Понякога нашето прочувствено положение може даже да ни разболее. Според изследване от 2012 година, оповестено в PNAS, откриватели откриват, че участниците, които са били под стрес, са по-склонни да настинат спрямо други. Това е по този начин, тъй като стресът, който предизвиква физическо заболяване, от време на време може да бъде непряк резултат от друга потисната страст - като ревността.

Но може ли в действителност да ви разболее?

Ревността е постоянно срещана страст, която в някои случаи може даже да бъде от изгода за взаимоотношенията. Специалисти споделят, че леката ревнивост може да бъде здравословна. Тя демонстрира, че човек се грижи за колегата си, цени го и не желае да го загуби. Въпреки това, потиснатата ревнивост, която тлее с течение на времето, може в последна сметка да аргументи щета на вашето физическо здраве.

Някои от резултатите, които тя може да провокира върху тялото са по-бърз пулс, трептене и гадене. Всичко това се дължи на реакцията на тялото към битка или бягство - същата реакция, която се задейства, когато сте уплашени или уплашени.
 2379643

Ако ревността рутинно подлага тялото на стрес, това може да ви изложи на риск от по-често разболяване. Хроничният стрес от ревнивост може да докара и до няколко други физически положения, като сърдечни болести, диабет, автоимунни болести и инфекции.

Как да се оправим?

За да управлявате ревността би трябвало да определите първопричината за вашите усеща, с цел да разкриете скрита потребност или предпочитание. Това може да ви помогне да извършите нужните промени, с цел да получите това, което желаете. Практикуването на признателност за това, което към този момент имате, може да бъде различен метод за облекчение на ревността, като в същото време понижава напрежението.

Променете метода си на мислене като се откажете от привързаността си към съответен резултат. Тези промени могат да бъдат изключително потребни, когато изпитвате злоба към някой, който има нещо, което вие нямате.

Прекалената ревнивост може да е знак за проблеми във връзката. Говорете с колегата си и обсъдете посещаване на терапевт дружно.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР