Казанлък. Почистени са речните корита на територията на община Казанлък

...
Казанлък. Почистени са речните корита на територията на община Казанлък
Коментари Харесай

Николай Чалъков, Община Казанлък: Под 24-часово наблюдение са реките и микроязовирите на територията на общината

Казанлък. Почистени са речните корита на територията на община Казанлък и непрестанно се поставят грижи за поддръжката им. Това сподели за Радио „ Фокус “ шефът на Общинско дружество „ Комунални действия и поддръжка на инфраструктурата " Николай Чалъков. Той разясни, че под надзор са и микроязовирите в Казанлъшко.
Коритото на Стара река на територията на Казанлък е изчистено от наноси, насъбрани в годините, направени са подпорните стени, почистени са дърветата.
Малък проблем съществува при река Лешница в региона на село Голямо Дряново. “ В случая е належащо кметът на Голямо Дряновода потърси съдействието на Областна администрация – Стара Загора от Басейнова дирекция, защото в този регион реката влиза в Натура 2000 и не могат да бъдат осъществени каквито и да било дейности от страна на Общината без тяхно позволение или помощ “, сподели Чалъков.
Всички други реки и микроязовири на територията на община Казанлък, които не са отдадени на концесия или чартърен се ревизират. Те са под 24-часово наблюдаване от страна на екип на Гражданска отбрана и експерт на Общинското дружество. Николай Чалъков разясни още, че е положително положението на микроязовирите, следи се равнището на водата в тях. Регулярно се вършат инспекции на изпускателите и стените и на микроязовири отдадени на концесия на физически и юридически лица.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР