Казанлък. Литийно шествие предвождано от казанлъшки свещеници тръгна от централния

...
Казанлък. Литийно шествие предвождано от казанлъшки свещеници тръгна от централния
Коментари Харесай

Стара Загора: В Девическия манастир „Въведение Богородично“ бе отслужена панихида в памет на загиналите за свободата на България по повод 140 години от освобождението на Казанлък

Казанлък. Литийно шествие предвождано от казанлъшки свещеници потегли от централния площад „ Севтополис “ и се придвижи до Девическия манастир „ Въведение Богородично “ в Казанлък, където пред паметника на починалите за свободата на България бе отслужена панихида, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “. Поднесени бяха венци и цветя на благодарност от името на президента Румен Радев, от кмета Галина Стоянова, регионалния шеф, от политически и неправителствени организации, жители.
В следобедните часове събитията по отбелязване на 140-ата годишнина от освобождението на Казанлък от турско иго не престават. От 16.00 часа на площада зад Папазовата къща, където ще бъде показана възстановката „ От война към мир: 140 години от Освобождението на Казанлък “ в осъществяване на артисти от Общински спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ и представители на РК „ 23 Пехотен Шипченски полк “ към НД „ Традиция “.
В 17.00 часа на бул. „ Алексанър Батенберг “ до площад „ Севтополис “ ще се организира Тържествена заря-проверка, а в 17.30 ще стартира национално забавление.
Организатор на честванията е Община Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР