Партия Възраждане настоява председателят на Общински съвет Стара Загора Ивета

...
Партия Възраждане настоява председателят на Общински съвет Стара Загора Ивета
Коментари Харесай

ПП "Възраждане": Ивета Лазарова да се оттегли от председателския пост, за да не носи вреда на общинския съвет в Стара Загора

Партия " Възраждане " упорства ръководителят на Общински съвет Стара Загора Ивета Лазарова да освободи заемания от нея пост. От групировката са внесли декларация с това искане на извършения през днешния ден председателски съвет. Тя обаче не е срещнала поддръжка от останалите политически сили, разкри общинският консултант на групировката Десислава Калоянова.
 
Поводът за желаната оставка е неоправдателната присъда за пазаруване на гласове на Янко Янков, с който Лазарова живее на брачен начала и имат дете. От " Възраждане " упрекват ръководителя на локалния парламент, че в качеството си на очевидец по правосъдния акт е дала показания, които съдът е сметнал за недостоверни. По този мотив от партията подават на 21 март сигнал в прокуратурата за лъжесвидетелстване. 
 
" Не можем да толерираме нарушаването на закона и търгуването с власт ", съобщи във връзка проблема старозагорският народен представител на " Възраждане " Искра Михайлова. Тя укори ръководещите в Стара Загора, че не водят транспарантна политика и поставят на водещи постове комфортни хора.
 
 Искра Михайлова, Възраждане Искра Михайлова, Възраждане Източник: Zonanews
Михайлова разкритикува всички политически сили, че не са заели ясна позиция по проблема с присъдата на Янко Янков за пазаруване на гласове и председателския пост на Ивета Лазарова. 
 
От своя страна националният представител Даниел Проданов прикани кмета на Стара Загора Живко Тодоров да разгласи своята позиция по въпроса с присъдата на Янко Янков за пазаруване на гласове.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР