Тази земя е символ на стремежа за свобода, за единство,

...
Тази земя е символ на стремежа за свобода, за единство,
Коментари Харесай

Желязков: Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост

" Тази земя е знак на устрема за независимост, за единение, и е знак на нашата национална горделивост. Тази земя през днешния ден ни задължава да бъдем мъдри, да надмогнем злободневието на деня, с цел да бъдем почтени за тези, които дадоха живота си, с цел да пребъде България ". Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков в словото си на връх Шипка във връзка националния празник.

Желязков уточни, че това е мястото, където България се увенчава с венците на саможертвата на българските опълченци. " Тази земя е пропита с кръвта на българските опълченци, на съветските воини, на воините от Сърбия, Черна гора, Украйна, Беларус ", уточни Желязков.

Той сподели, че се навършват 146 години от оня незабравим ден, когато след многовековно османско иго България е освободена.
" Няма друго място, което по този начин символно да въплъщава националната горделивост, националния блян, жертвоготовността на българите да жертват живота си за освобождението на нашето родно място, от този връх. Този връх висок е, този връх са българските Термопили, този връх почиства срама от челото на България ", съобщи ръководителят на Народното събрание.

" Днес е празник, в който би трябвало да отдадем респект и заслужена памет към всички, които са отдали живота си за това България да е свободна, самостоятелна, обединена ”. Това съобщи по-рано в град Шипка ръководителят на Народното събрание.

" На този ден честваме реализацията на националния блян за възобновяване на българската държавност и суверенитет, в тези граници, в които генерации наред са имали своите въжделения, фантазии, попарени по-късно, само че дали всички предпоставки за битка за Съединението, националната ни самостоятелност, през днешния ден е ден наизуст ”, съобщи Желязков.

Той отдаде респект към българските опълченци, всички руси, румънци, беларуси, украинци, финладци, сърби, черногорци, които са напоили българската земя с кръвта си. " Днес не е ден за политически спекулации, през днешния ден е ден за памет, признателност и национална горделивост ”, сподели още ръководителят на Народно събрание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР