Казанлък. 14-те Празници в Долината на тракийските царе бяха открити

Казанлък. 14-те Празници в Долината на тракийските царе бяха открити ...

Кметът на Казанлък Галина Стоянова откри 14-те Празници в Долината на тракийските царе.

Казанлък. 14-те Празници в Долината на тракийските царе бяха открити официално до Тракийската гробница в парк „Тюлбето” в Казанлък, предаде кореспондент на Радио „Фокус”. Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, Областният управител на Стара Загора Гергана Микова, народни представители, директори и представители на държавни институции, на национални и регионални музеи, членове на академичната общност. Сред присъстващите бяха и участниците в делегация от побратимения руски град Толиати, която гостува в Казанлък.
По повод откриващите се празници в Община Казанлък са получени поздравителни адреси от министър-председателя Бойко Борисов, от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, от държавни институти, побратимени градове и приятели.
„Тракийските празници са съпътствани с много събития, които пресъздават бита и душевността на нашите предци, чиито достойни наследници са днешните казанлъчани. С всяка изминала година Тракийските празници стават все по-мащабни и все по-добри”, с тези думи кметът Галина Стоянова приветства присъстващите на събитието. Тя обърна внимание на факта, че за поредна година празниците започват официално до емблематичната тракийска гробница, открита преди 95 години. Стоянова подчерта и значението на провеждащата се за 12-та поредна година научна траколожка конференция.
Празниците в Долината на тракийските царе бяха открити със спектакъла на ансамбъл „Чинари” - „Траките”. Вечерта ще продължи с концерт от програмата на петото издание на джаз фестивала, който традиционно се провежда в дните на празниците в Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net