Католическите епископи в САЩ се събраха на национална среща в

...
Католическите епископи в САЩ се събраха на национална среща в
Коментари Харесай

Католическите епископи в САЩ бистрят кризата със сексуалните злоупотреби

Католическите епископи в Съединени американски щати се събраха на национална среща в опит да се оправят с разрастващата се рецесия със половите похищения от духовници, която отслабва Църквата, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Президентът на Конференцията на католическите епископи в Съединени американски щати кардинал Даниел ди Нардо сподели през вчерашния ден при откриването на четиридневната среща, че епископите са "изправени пред задачата да изкоренят злото на половите злоупотреби от Църквата ".
В дневния ред са включени оферти за увеличение на отчетността на епископите за отговора им на половите злоупотреби и за основаване на самостоятелен орган, който да преглежда изказванията за полови похищения.

Събитията от последната година основават невиждани провокации за епископите в Съединени американски щати. Много диоцези са подложени на щатски следствия, откакто стотици случаи на хипотетични злоупотреби бяха в детайли разказани в правосъден отчет в Пенсилвания през август предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР