Като важен ден за международните политически отношения се очертава днешният

...
Като важен ден за международните политически отношения се очертава днешният
Коментари Харесай

Важен ден за световната политика: Тръмп, Путин, Си, ЕС, ООН и Дания

Като значим ден за интернационалните политически връзки се обрисува днешният 6 юни. В рамките на няколко часа завършва визитата на Доналд Тръмп във Англия, стартира визитата на Си Дзинин в Русия, срещата Володимир Зеленски с Доналд Туск, както и изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Доналд Тръмп във Англия

Държавното посещаване във Англия на Доналд Тръмп завършва с присъединяване в гала за отбелязване на 75-ата годишнина от Десанта в Нормандия в град Портсмут. Очаква се президентът на Съединени американски щати да се срещне и с ирландския министър председател Лио Варадкар в Дъблин.

Тръмп съобщи през вчерашния ден, че Съединените щати и Обединеното кралство имат " най-великият съюз в света за всички времена ". Още през цялото време на визитата и двете страни натъртват извънредно доста на дълбоките исторически връзки и общите полезности като основа на " специфичните " британско-американски връзки.

При визитата на Тръмп в Потсмут обаче се чакат нови митинги, а ръководителят на градския съвет Джералд Върнън-Джаксън към този момент изрази неодобрение от присъединяване на американския президент, тъй като поради изключителните ограничения за сигурност ще бъде негоден празника за локалните хора с наложените ограничавания за достъп в региона на церемонията. Някои показват неодобрение, че държавно управление не намира пари за ветераните от войната, само че харчи средства за държавно посещаване на Тръмп.

Самият президент и първата дама на Америка - Мелания, дадоха нощес ответен банкет в резиденцията на американския дипломат в Лондон, на който кралицата беше показана от принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс. Преди това Тръмп организира къси срещи с последователи на твърдия Брекзит от Консервативната партия, както и с Найджъл Фарадж.

Си Цзинпин и Владимир Путин
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР