Категорично осъждаме отказа за влизане на евродепутата Андрей Ковачев на

...
Категорично осъждаме отказа за влизане на евродепутата Андрей Ковачев на
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Недопускането на Андрей Ковачев в РСМ е безпрецедентно и неприемливо

„ Категорично осъждаме отхвърли за влизане на евродепутата Андрей Ковачев на 6 май в Северна Македония. Това е невиждано и недопустимо. Призоваваме държавното управление на Северна Македония незабавно да обясни обстановката. Темата ще бъде повдигната през днешния ден на пленарно съвещание на Екологичен потенциал този следобяд “

Това написа в профила си в Туитър водачът на ЕНП Манфред Вебер.

Вчера ГЕРБ оповестиха, че ще сезират Европейски Съюз поради отхвърли на Северна Македония да пусне на своя територия евродепутата доктор Андрей Ковачев, който е и представител на групата на ЕНП в ЕП.

От външното министерство в Скопие показаха като причина, че Ковачев и останалите българи не отговаряли на изискванията за влизане в страната.

„ Македонската полиция няма да допусне нито в този момент, нито отсега нататък някой да нарушава публичния ред и успокоение и да наскърбява и злепоставя жителите и страната. Такива лица няма да бъдат допускани да влизат на територията на страната ”, изясни представителят на Министерството на вътрешните работи в РСМ Тони Ангеловски.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР