Каталуния отново затваря нощните заведения и дискотеки на закрито и

...
Каталуния отново затваря нощните заведения и дискотеки на закрито и
Коментари Харесай

Каталуния отново затваря нощните заведения и дискотеки на закрито

Каталуния още веднъж затваря нощните заведения и нощни заведения на закрито и оставя да работят до 3 часа сутринта единствено открити тераси и площи.

Мярката бе призната от районното държавно управление поради внезапното повишаване на заболеваемостта измежду младежите и влиза в действие от този уикенд.

Според представителя на районното държавно управление Патриша Плая " пандемията не е завършила, има нови мощно заразни разновидности и значими браншове, които все не са имунизирани ".

" Данните за заболеваемостта са неприятни и броят на новозаразените е доста по-голям, в сравнение с можем да си позволим ", сподели Плая и прикани централното държавно управление още веднъж да подреди наложителното носене на маски навън, тъй като районното няма тези пълномощия.

Здравните управляващи в Каталуния към този момент приказват за пета вълна на пандемията и оправдават новите ограничавания с това, че в района инфектираните доближиха над 1 500 случая на 100 000 поданици във възрастта 20-29 години, а измежду тези сред 12 и 19 години надвишиха 1 000 случая.

Нарасналият брой инфектирани оказва напън върху първичната помощ, която към този момент трансферира пациенти към лечебните заведения.

От Политехническия университет в Каталуния, предвиждат, че ще се стигне до 50 000 нови инфекции седмично, в случай че не бъдат взети незабавни ограничения.

Новите ограничавания провокираха митинги измежду притежателите на заведения, които желаеха да се влиза в нощни заведения с бързи проби или документ за имунизация.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР