Къщата на показно разстреляния мафиотски бос Красимир Каменов – Къро

...
Къщата на показно разстреляния мафиотски бос Красимир Каменов – Къро
Коментари Харесай

Къро застрелян по бели гащи, за $5 млн. продават имението му в ЮАР

Къщата на показно разстреляния мафиотски необут Красимир Каменов – Къро в Кейптаун, Южна Африка, към този момент е оповестена за продажба от роднините на убитата с него моделка Гергана Кочанова, научи „ Уикенд “ от българи, живеещи в ЮАР. Просторното имение в първокласния квартал „ Констанция “ в Кейптаун към този момент се предлага за обмен от имотни брокери, като избраната цена за баровската къща с размерите на прогимназия и с двор от над 4 декара е закрепена на 5 милиона $.

Неофициално се твърди, че имението, в което на 25 май т.г. Къро беше екзекутиран от отряд наемни убийци дружно със своята втора брачна половинка Гергана Кочанова, телохранителя си Деан Генов и детегледачката, се води благосъстоятелност на сдружение, следено от бащата на моделката – някогашния плувец Петър Кочанов.

Той от доста години живее и работи в Америка. Смята се, че Кочанов е бил вписан като бутафорен притежател на имението, населявано от шурей му Красимир Каменов и щерка му, защото има легални приходи и за да се избегнат неуместни въпроси пред управляващите в ЮАР от кое място са парите за покупката на баровския дом.

Българин, живеещ от години в Кейптаун, призна пред „ Уикенд “, че оповестената за обмен резиденция на Красимир Каменов – Къро се предлага импровизирано и че обявата не е оповестена в профилирани уеб сайтове по експлицитното гледище на околните на жертвите. „ Моята информация е, че къщата към момента е запечатана от полицията в Кейптаун като сцена на брутално закононарушение и продължаващи следствени действия.

Възможно е имението на Каменов да не се афишира публично за продажба и заради друга причина – с цел да не се знае, че в този парцел е била осъществена мафиотска екзекуция с четирима убити. Кой баровец ще си купи къща, в която са били разстреляни като кучета двама мъже и две беззащитни дами? “, разяснява пред „ Уикенд “ български бежанец, живеещ в Кейптаун.

Месец след бруталното ликвидиране на Красимир Каменов – Къро, управляващите в ЮАР към момента не дават никаква информация за това по какъв начин се движи следствието. Твърди се, че криминалистите разполагат с голяма база видеоматериал от нахлуването на убийците в къщата на Къро и последвалата всеобща екзекуция, защото висаджийския необут конфигурирал камери безусловно на всички места в имението си, записите от които се качвали на сървър, който не е бил открит от убийците му.

Знае се, че екип от цели девет наемни убийци, изпратени да унищожават 55-годишния Красимир Каменов – Къро и неговата брачна половинка, са нахлули с щурм с брониран джип с подправени регистрационни табели и затъмнени стъкла в баровското имение на укриващия се в Кейптаун висаджийски необут към 7,30 ч. сутринта на 25 май. Убийците са били облечени с подправени униформи и шапки на американската работа за битка с трафика на опиати ДЕА и са носели маски на лицата си, с цел да не бъдат разпознати.

Твърди се, че Красимир Каменов – Къро е бил разстрелян по долни гащи, защото още е бил в спалнята си, когато убийците са нахлули в парцела му. Каменов е бил нападнат в леглото си, завързан със свински опашки за гърба и свален принудително от трима от убийците си на първия етаж на къщата, където след това е бил разстрелян от упор в тила и последвал надзорен изстрел в слепоочието.

Реклама

По същия метод са били премахнати и брачната половинка му Гергана Кочанова, телохранителя му Деян Генов и детегледачката му от България, чието име към момента не е известно на необятната аудитория.

Неофициално се твърди, че джипът, с който са нахлули убийците на Къро, е бил открит изцяло опожарен три дни по-късно от полицията в Кейптаун.

Возилото било оповестено за откраднато месец и половина преди Каменов да бъде премахнат със фамилията си. Преди към седмица пък било намерено и другото високопроходимо возило, употребявано от наемните убийци, също опожарено изцяло и без всевъзможен късмет да се открият следи от хората, които са се возили в него.

Според проверяващите служители на реда, мафиотската екзекуция на Красимир Каменов – Къро в Кейптаун е подготвяна най-малко 2-3 месеца, а наемниците са били експерти в кървавия поминък. Нито един от екзекуторите не е оставил пръстови следи и свое ДНК, като се твърди, че наемниците са работили с ръкавици, с цел да не оставят отпечатъци. Двама от тях са били чернокожи.

Предположенията се, че за убийството на Красимир Каменов – Къро са платени най-малко 1,5 милиона $. Водещата версия е, че Къро е премахнат от настоящата от години в Кейптаун и в Йоханесбург сръбска наркомафия поради избухнала война за трафика на опиати, минаващ през Южна Африка. Смята се, че от ЮАР Къро е трафикирал тонове кокаин през последните няколко години.

Все още остава неразбираема ориста на трите деца на Красимир Каменов – Къро и моделката Гергана Кочанова. Малчуганите, които са на 8, 11 и 13 години, се намират в обществен дом в Южна Африка, само че управляващите крият точното им местоположение поради опасения за сигурността им. Децата са спрени от учебно заведение и с тях продължава да работи психолог.

Предполага се, че трите деца на Къро ще бъдат дадени за развъждане на дядо си Петър Кочанов, който живее в Съединени американски щати и има американски паспорт. С американски паспорт разполага и първородния наследник на Къро, който се роди в Чикаго през есента на 2009 година

Друга опция е децата да се приберат в България и грижите за тях да бъдат поверени на майката на Гергана Кочанова. Процедурата по отвеждането на децата на Красимир Каменов може да отнеме даже 6 месеца според от решението на съда. Забавяне може да се получи и заради обстоятелството, че Република Южна Африка (РЮА) няма подписани спогодби с огромен брой страни. Повечето пъти връщането е извънредно мудно, а през това време децата на екзекутираните се гледат в посолството на родината си.

От посолството на България в РЮА разясниха сбито, че децата на Къро не са поверени на техните грижи, само че изрично отхвърлиха да дадат информация в кой обществен дом са настанени краткотрайно.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР