Картофите се нареждат сред едни от най-полезните кореноплодни зеленчуци. Те

...
Картофите се нареждат сред едни от най-полезните кореноплодни зеленчуци. Те
Коментари Харесай

Кои хора НИКОГА не бива да консумират картофи

Картофите се подреждат измежду едни от най-полезните кореноплодни зеленчуци. Те са извънредно богати на минерали и витамини, от които тялото ни се нуждае. Според експертите обаче е значимо да не прекаляваме с потреблението им. Оптималната доза е 2 пъти в седмицата по 300 грама.

Хората, които всеки ден употребяват картофи под друга форма, могат да си навлекат съществени здравословни проблеми.

Днес обаче ще си приказваме за това кой не е целесъобразно да употребява кореноплодния зарзават и с какво в действителност той може да му навреди.
Кои хора не е целесъобразно да ядат картофи?
Според специалисти картофите не трябва да се употребяват само от хора, които имат някои от следните болести: метаболитен синдром, нарушен въглехидратен метаболизъм или захарен диабет.
 Ще се ШОКИРАТЕ като разберете до какво може да докара преяждането с картофи Ще се ШОКИРАТЕ като разберете до какво може да докара преяждането с картофи
Картофите са измежду обичаните храни на съвсем всеки от нас. Те могат да бъдат сготвени по най-разнообразни способи – варени, печени, п...

Може би сте чували, че картофите са храна, която има висок гликемичен показател. Това значи, че зеленчукът напълно не е добре да бъде употребяван от хора, които имат някои от нагоре посочените болести. В противоположен случай е допустимо кореноплодните да им причинят латентна алергична реакция.

Разбира се, тук всичко зависи от чревния микробиом. Ако нямате нетърпимост към него, това значи, че можете да консумирате картофи.

В случай, че имате някакви подозрения, най-добре да се консултирате с доктор, който да ви назначи нужните проучвания. Така ще знаете дали и в какви количества е рационално да консумирате този апетитен и потребен зарзават!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР