Картофите са един от най-често използваните зеленчуци. Те присъстват в

...
Картофите са един от най-често използваните зеленчуци. Те присъстват в
Коментари Харесай

Сокът от този зеленчук прочиства тялото ни от токсини

Картофите са един от най-често употребяваните зеленчуци. Те участват в редица ястия, а даже от време на време самите те са блюдото. Можем да ги сготвим на салата, яхния, чорба, запеканка и други. Сокът от този зарзават обаче има изключителни изгоди най-много за кожата.

В него се съдържат витамини А, В, С, фосфор, желязо, калий, фибри и протеини. Ако решите да го комбинирате с цитрусов плод, изгодите му ще се удвоят, както и сами можете да предположите.

Как се подготвя сок от картофи?

Ако желаете да пробвате сами да си приготвите сок от този зарзават, най-добре да употребявате червени картофи. Не бива обаче да имат никакви пострадвания по повърхността. Най-напред измийте зеленчука под течаща вода и по-късно го накиснете в оцетна вода.

Отново би трябвало да се измие с чиста вода и едвам по-късно идва ред на значителната част, а точно изстискването на самия сок. Имайте поради обаче, че сокът от картофи не е доста прелестен при консумация, тъй като леко киселее. За да подобрите вкусовите му качества, можете да го смесите с малко сок от моркови.

Ето и какви са значителните изгоди от тази напитка:

Полезен е за кожата

Сокът от моркови може да спомогне за премахването на всевъзможни петна по кожата. С него даже може да се лекуват слънчеви изгаряния. Ако масажирате известно време лицето, ще усетите една приятна хладина и прохлада. Можете да подобрите доста положението на кожата си и да я извършите доста по-мека и гладка. Важно е обаче да избягвате зоната към очите.
Опасно ли е да ядем покълнали картофи
Картофите, оставени за прекомерно дълго, могат да стартират да поникват, което води до спор дали е безвредно да ги ядете. Някои хора считат...
Прочети повече
Намалява бръчките

Сокът от картофи спомага и за забележимото понижаване на бръчките по цялото лице. Кожата става доста по-еластична. Потопете няколко тампона в прясно изцеден сок и с потупващи придвижвания нанасяйте по цялото лице.

Лекува подпухнали очи

Ако стоите до късно пред компютъра, страдате от недоспиване или изтощеност, то с тази напитка можете да премахнете сенките под очите и неприятните оттоци.

Избелва кожата
Чудни печени картофки с медена марината
Необходими артикули: 500 гр. картофи 2 ч. лъжичка червен пипер 2 ч. лъжичка куркума 1 суп. лъжица мед 2 ч. лъжички надробен кориандър...
Прочети повече
Още едно потребно деяние, което не трябва да оставяме в сянка. Освен всички останали изгоди, за които споменахме, картофеният сок е кадърен да се оправи и с възстановяване типа на кожата, като я избелва.

Прочиства ни от токсините

Всъщност поради това си деяние сокът съумява да се трансформира измежду обичаните питиета за доста мъже и дами. Само една чаша от напитката в границите на деня е изцяло задоволителна, с цел да прочистим тялото си от отрови.

Консумирайте го постоянно и сами ще се убедите в редицата му ползотворни дейности!

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене!

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР