Карлос Сайнц с Ферари спечели квалификацията за Гран При на

...
Карлос Сайнц с Ферари спечели квалификацията за Гран При на
Коментари Харесай

Сайнц спечели квалификацията в Остин

Карлос Сайнц с Ферари завоюва квалификацията за Гран При на Съединени американски щати на пистата COTA в Остин и на следващия ден ще започва от полпозишън в надпреварата. Втори остана съотборникът му Шарл Леклер, само че той ще бъде осъден за промяна на мотор и турбо и ще потегли отвън Топ 10.

Санкцията на Леклер обезпечи място на първа редица на международния първенец Макс Верстапен, който остана трети в квалификацията, на 0,092 секунди от Сайнц. Както се очакваше, квалификацията беше доста оспорвана, като във финалната част най-хубавата първа бърза обиколка беше за Леклер, Сайнц остана втори, а Варстапен – едвам 4-и. При последните опити Сайнц усъвършенства времето на Леклер с 0,065 секунди, а Верстапен съумя да скочи до третото място.

Това е трети полпозишът за Сайнц този сезон, като преди този момент Карлос започва пръв на „ Силвърстоун ” и в Белгия.
 Почина притежателят на Ред Бул и Алфа Таури Почина притежателят на Ред Бул и Алфа Таури
Четвърти в квалификацията остана Серхио Перес с другата кола на Ред Бул, само че той също е осъден, с 5 места обратно, което изведе Люис Хамилтън от пето място в класирането на втора редица за старта на следващия ден. Естествено, чака се формалното удостоверение на всички санкции, оповестени от тимовете поради промяна на съставни елементи по колите на водачите.
 Верстапен най-бърз в третата подготовка Верстапен най-бърз в третата подготовка
Веднага след края на сесията Шарл се оплака по радиото, че е изпуснал първото място, като изясни, че е сбъркал в последния завой, след който колите излизат на стартфиналната права.
 Леклер и Алонсо също отиват обратно на стартовата решетка Леклер и Алонсо също отиват обратно на стартовата решетка
Сред неприятните изненади се оказаха отпадането на Дениъл Рикардо и Естебан Окон още в първата част на квалификацията, защото техните съотборници Ландо Норис и Фернандо Алонсо стигнаха до третата част на сесията. При Норис това стана допустимо, откакто стюардите заличиха последната бърза обиколка на Гуаню Джоу във втората част на квалификацията и това беше задоволително британецът да продлжи напред.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР