Карлос Алкарас се превърна в една от големите звезди на

...
Карлос Алкарас се превърна в една от големите звезди на
Коментари Харесай

Проблемите не спират: Алкарас се отказа от последния си турнир на клей преди Ролан Гарос

Карлос Алкарас се трансформира в една от огромните звезди на ATP тура през последните години. Испанецът, който може да се похвали с 13 трофеи на едвам 20-годишна възраст, завоюва сърцата на милиони тенис почитатели, с атрактивния си, само че и рисков жанр. Точно този вид игра обаче се оказа нож с две остриета, защото за в границите на едвам пет месеца, международният номер 3 получи две травми. Напомняме ви, че през февруари, по време ATP-250 конкуренцията в Рио, Алкарас бе заставен да се отдръпна още от първия си мач, заради травма, получена още в самото начало на дуела си против Тиаго Монтейро. Едва два месеца по-късно, той се отхвърли и от присъединяване в Монте Карло и Барселона, които бяха планувани в календара му, заради пострадване на дясната ръка.

В единствения шампионат на клей, в който той участваше, а точно в Мадрид, той сподели положителни знаци, но отпадна в четвъртфиналната фаза от Андрей Рубльов в 3 сета. Два дни след мача си с руснака обаче Алкарас показа в обществените мрежи, че болките в ръката му още веднъж му се обадили. Според тестванията, които той е направил, той има мускулен отток, появил се в резултат на травмата, появила се в Княжеството. Поради този проблем, испанецът взе решението да не взе участие и в конкуренцията в Рим и на него му остава вярата да е най-благоприятен за най-големия шампионат на червени кортове за годината, а точно в Ролан Гарос.

Sentí dolor después de jugar en Madrid, molestias en mi brazo. Hoy me hecho unas pruebas y tengo un edema muscular en pronador redondo, consecuencia de mi última lesión. Desgraciadamente no voy a poder jugar en Roma. Necesito descanso para recuperarme y poder jugar sin dolor al…
— Carlos Alcaraz (@carlosalcaraz)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР