Карлос Алкарас късно снощи завоюва втората си титла от Тура,

...
Карлос Алкарас късно снощи завоюва втората си титла от Тура,
Коментари Харесай

След най-силната му седмица на корта: Контузия вади Алкарас от участие в Акапулко!

Карлос Алкарас късно нощес завоюва втората си купа от Тура, като се показа на извънредно високо равнище в мача си Диего Шварцман. Трофеят от категорията 500 трансформира испанеца в най-младия тенисист, който е печелил купа от този сан. Позитивите за младежа не стопират, като от днешния ден той към този момент е представител на топ 20 в международната класация.

Шампионът в Рио обаче стана жертва на метеорологичните условия в карнавалния град, заради които му се наложи да излезе четири пъти на корта в границите на едвам 48 часа. 18-годишният представител на новата генерация игра малко над седем часа в този часови диапазон, от което проблемите от физическо естество не закъсняха. Скоро след триумфа си испанецът е съобщил на своя щаб, че усеща дискомфорт в десния си лакът, което незабавно го кара да си вземе отмора.

Травмата принуждава Алкарас да се откаже от конкуренцията в Акапулко, където му предстоеше във вторник да срещне първенеца от Делрей Бийч - Камерън Нори, на процедура без време за възобновяване. Друг основен фактор е и промяната на настилката сред шампионатите в Рио и Акапулко, откакто младежът от Мурсия трябваше да премине от клей на хард. Мястото на младежа в схемата на шампионата в мексиканския град ще бъде заето от,,щастливия губещ " Петер Гойовчик.

Очакванията за завръщането на дебютанта в топ 20 на ранглистата са ориентирани към дуела на Испания против Румъния за Купа,,Дейвис ", който ще се организира в интервала 4-5 март.

The answer is `no`.

Carlos Alcaraz withdrew from Acapulco and will return to Spain for his Davis Cup debut in Marbella (on clay as well) in 12 days.

Then IW and Miami.

Alcaraz playing a very short schedule: just AusOpen and Rio so far in 2022.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР