Карен Хачанов нанесе едва втората загуба на Андрей Рубльов от

...
Карен Хачанов нанесе едва втората загуба на Андрей Рубльов от
Коментари Харесай

Хачанов спря Рубльов, „щастлив губещ“ на четвъртфинал в Мадрид


Карен Хачанов нанесе едвам втората загуба на Андрей Рубльов от началото на сезона на клей. В мач сред сътрудници на двойки в Мадрид Хачанов доближи до трета победа от пет дуела против сънародника си след равностойна среща, която значително бе решена от няколко минути.

Закономерно първият сет бе решен с тайбрек, в който първенецът от Монте Карло имаше преимущество от 6-4, само че пропусна и двата си сетбола. Хачанов по-късно на собствен ред пропусна две благоприятни условия преди да осъществя третата за 10-8 точки.

Повлиян от отрицателния свършек на сета, Рубльов небрежно позволи пробив при започване на втората част, а до края на мача противникът му работи чудесно на сервис и резервира задатъка си.

За него това е първа победа на клей над тенисист от топ 10 от 2019-а насам, както и първи четвъртфинал на равнище Мастърс 1000 на алено. В топ 8 негов противник ще бъде спечелилият от мача Карлос Алкарас – Александър Зверев.

В същото време продължава невероятното показване на Даниел Алтмайер. Германецът се трансформира в едвам втория „ благополучен губещ “ в историята на шампионата (след Борна Чорич през 2017), който доближава до четвъртфинал. Той реализира това след 6-3, 6-0 над Жауме Мунар. Испанецът имаше и проблем с гърба, който повлия на представянето му, изключително във втория сет.

Алтмайер чака Чорич или Алехандро Давидович Фокина в идващия стадий.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР