Каратистката Ивет Горанова получи плакета на кмета на Плевен Георг

...
Каратистката Ивет Горанова получи плакета на кмета на Плевен Георг
Коментари Харесай

Ивет Горанова получи плакет от кмета на Плевен за медала си от Световното по карате

Каратистката Ивет Горанова получи плакета на кмета на Плевен Георг Спартански за бронзовия си орден от Световното състезание по олимпийско карате. Представителката на плевенския клуб " Петромакс " Ивет Горанова, която записа историческо достижение на Световното състезание по олимпийско карате в испанската столица Мадрид, беше наградена с оценката през днешния ден в Община Плевен. То й беше връчено от кмета Георг Спартански за извоюваното от нея трето място в конкуренцията, в която участваха 1117 състезатели от 140 страни.

За надпреварата и за подготовката на младата плевенчанка детайлности описаха Русалин Русалинов, президент на карате клуб " Петромакс " и вицепрезидент на Българската федерация по карате, и персоналният треньор на Ивет Горанова - Ангел Ленков.
 @@@

Горанова тренира карате от пети клас, неотдавна е навършила 18 години, а предходната 2017-а беше оповестена за Спортист на годината на Община Плевен. Спечелила е голям брой първи места на надпревари у нас и в чужбина, като бронзовият й орден от Световното състезание по олимпийско карате за мъже и дами в категория кумите до 55 кг е без аналог в спортната история на страната, показаха от Община Плевен.

Самата Ивет Горанова дефинира отминалото съревнование като най-трудното в спортната й кариера. Разказа, че до последно не е било ясно кой е победител. Горанова надделя в разногласието за третото място японката Сара Ямада и с 3:2 съдийски гласа и стана първата носителка на орден в историята на родното карате.

Спартански изрази насладата си от триумфа на 18-годишната плевенчанка и го оцени като чест и авторитет освен за Плевен, само че и за цяла България. Той й пожела най-много да е здрава и да сбъдне фантазията си за първо място, каквото без подозрение я чака.

" Това е една от най-трудните ми победи, след сложен чоп. Успехът ми е огромен, само че съм сигурна, че ми предстоят още по-големи триумфи ", сподели Ивет Горанова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР