Караниколов каза колко грешки са направени през годинитеПроблемът на Перник

...
Караниколов каза колко грешки са направени през годинитеПроблемът на Перник
Коментари Харесай

Мислят за облекчаване на режима в Перник

Караниколов сподели какъв брой неточности са направени през годините

Проблемът на Перник с водата е заложен още през 2000-а година, когато се взема решение язовир „ Студена ” да се употребява за промишлени потребности. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов в предаването „ Карай напряко ” с Диана Найденова по Нова тв.

„ Безспорно и общинската, и държавната администрация имат своите пропуски, само че при язовир „ Студена ” има проблеми, които стартират от много по-рано. Първата неточност е, че при започване на 2000 година се взема решение, че язовирът ще може да се употребява и за индустриални потребности ”, изясни Караниколов. Според него това не дава опция на общинска администрация, по-късно и на страната, да вземе решение, че може да се спре водоползването на „ Студена ” за индустриални потребности. „ Това би означавало да оставим 1 000 – 1 300 индивида, които са директно заети в някои от сдруженията, без работа ”, добави Караниколов.

„ Освен това, измервателният апарат за това по какъв начин се изразходва вода към града е бил чартърен, а дълго време изобщо не е и имало подобен ”, сподели още той.

Хубавото е, че природата е благосклонна и язовирът се цялостни към този момент. „ Язовир „ Студена ” стартира от ден на ден да се цялостни ", съобщи министърът на стопанската система. И добави: „ Само от през вчерашния ден имаме над 3 500 литра в секунда или това са 60 см, с които се е нараснало равнището. Това разрешава да започваме да мислим за облекчение на режима ”.

Относно ремонта на язовирната стена и дали е работено с водолази, икономическият министър разяснява: „ Категорично е работено с водолази. Въпросът обаче е различен. По време на ремонта е имало изпускане на вода, само че тя не е била за задачите на ремонта. В последните години имахме проблеми с наводняванията. По времето на ремонта е трябвало да бъде изпусната водата, с цел да бъде изпълнено предписанието за безвредно количество в язовира ”.

„ Работих чудесно с Нено Димов и го почитам като човек. Не е прелестно, че той лежи в ареста, само че въпреки всичко в случай че има някаква отговорност, той би трябвало да си я поеме. Докато не е наказан, той в последна сметка не е и отговорен ”, безапелационен бе Емил Караниколов.

„ Ситуацията в Перник в действителност е сериозна. Дори и да си здрав човек и без деца, отново е мъчно ”, добави той.

По думите му производството на тръбите за водопровода на Перник е поръчано на една от най-големите испански компании. „ Основната причина за това е, че компанията има две поточни линии и в случай че едната даде недостатък, незабавно ще може да стартира работа на другата ", изясни Караниколов.

Запитан дали е била дадеда комисионна, той отговори: „ Говорим за огромен задграничен испански вложител. Мислите ли, че някой ще отиде да си изиска комисионна? Мисля, че това от дълго време е завършило ”.

Според Караниколов медиите ще гледат плана и разноските по него под лупа.

„ Държавата обезпечи 27 милиона лв. за плана. Към момента уверението ми е, че той върви към 18-20 милиона без Данък добавена стойност. Но съм сигурен, че ще е по-евтин ”, сподели още Караниколов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР