Капитанът на юношеския национален отбор на България до 17 години

...
Капитанът на юношеския национален отбор на България до 17 години
Коментари Харесай

Капитанът на България U17: Достатъчно силни сме, за да победим всички в групата

Капитанът на юношеския народен тим на България до 17 години – Асен Митков, разяснява жребия за идното Европейско състезание през 2022.
Офанзивният футболист на столичния Левски отличи възможностите на дребните „ лъвчета “ и счита, че селекцията на Йордан Петков има своите шансове за аспект към четвъртфиналите от конкуренцията.

Попаднахме в група със селекциите на Нидерландия и Франция. Актуалният първенец във възрастта си и настощият международен подобен при мъжете. На първо четене какви са ти упованията и визиите от тези два национални отбора?

― На пръв взор групата в действителност е тежка. Ще срещнем два доста мощни тима, само че в квалификационните мачове към този момент победихме Сърбия, Хърватия, Лихтенщайн и Финландия. Направихме еднакъв с Република Ирландия и загубихме от Португалия с гол в последните минути. Отборът ни е задоволително мощен, с цел да победи всеки тим от групата. Вече доказахме, че сме страховит колектив и даваме максимума от себе си във всеки мач.

Вярваш ли, че вие футболистите можете да се противопоставите оптимално на толкоз качествени тимове и ще съумеете ли в границите на този месец да разберете слабите черти в тяхната игра?

― Вярвам безусловно на треньорския щаб на тима. Националният селекционер Йордан Петков и помощниците му потвърдиха с представянето ни досега, че са страхотни експерти. Български тим не се беше класирал на Европейско състезание от 5 години. Преди всеки от мачовете треньорският щаб ще ни запознае със мощните и слабите страни на противниците, и в случай че съумеем да осъществим напътствията, нямам подозрения, че ще се класираме за четвъртфиналите.

Върна се от файнъл-стейджа в Португалия с травма. Ще успееш ли да се възстановиш оптимално за Израел?

― Завърнах се от Португалия със подозрения за тежка травма, само че популярност Богу положението ми се усъвършенства. В последната седмица, дружно с рехабилитаторите на Левски, работя над възобновяване си и се надявам да бъда изцяло подготвен за Европейското.

Възможност за трети противник пред България е селекцията на Украйна, с която спорихме неотдавна. Смяташ ли, че третият тим в групата ще бъде по-лесно реализуем за нас?

― Няма по какъв начин на Европейско състезание с едвам 16 тима да има елементарно преодолими противници. По-важното е ние да се представим на високо равнище. Мисля, че който и тим да стане втори от последната група, то мачът ни против него също ще е тежък ", съобщи Асен Митков пред нашата медия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР