Канцлерът на Германия Олаф Шолц защити спорния план на ЕС

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц защити спорния план на ЕС
Коментари Харесай

Германският канцлер защити компромисната сделка в ЕС за мигрантите

Канцлерът на Германия Олаф Шолц отбрани противоречивия проект на Европейски Съюз за приема на мигрантите по продължение на външните граници на съюза. Той направи това в послание към немския парламент тази заран, съобщи ДПА.

" Това е историческо съглашение, тъй като демонстрира, че Европейският съюз може да преодолее своите несъгласия, даже и по най-спорните въпроси ", сподели Шолц, който е представител на левоцентристката Германска социалдемократическа партия. " Германия също ще се освободи от съществено задължение с помощта на тази нова и обективна система, тъй като до момента ние бяхме главната дестинация на значително неконтролираната вътрешна миграция в Шенгенското пространство " за свободно придвижване, добави немският канцлер пред Бундестага.

В началото на този месец страните членки на Европейски Съюз се споразумяха за изцяло възобновяване на процедурите за даване на леговище. Молбите на жители на страни, делът на утвърдените претенденти от които е под 20%, ще бъдат обсъждани в границите на 12 седмици отвън границите на съюза, написа Българска телеграфна агенция.

Договорените нови правила изискват потърсилите леговище да останат в строго следени приемни пунктове, до момента в който техните молби бъдат прегледани. Тези, на които им бъде отказано право на леговище, неотложно ще бъдат изпращани назад, показва ДПА.

Шолц призна, че Германия е направила взаимни отстъпки, съгласявайки се с препоръчаните по-строги правила за мигрантите. Правителството му по-конкретно бе насила да се откаже от условието фамилии с деца да бъдат изключени от по този начин наречените гранични процедури.

Компромисите бяха нещо вярно, защото са в полза на европейското единение и дарба да се подхващат дейности, посочи немският канцлер. Той уточни, че сегашната система не работи.

Шолц прикани Европейския парламент да утвърди договорката преди изборите за възобновяване на състава му следващата година.

Европейските депутати могат да внесат промени в съглашението, преди да го одобрят, отбелязва ДПА.

Сделката за мигрантите провокира остри рецензии от страна на леви политици из цяла Европа, в това число водачите на немските Зелени, както и от страна на съпартийци на самия Шолц.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР