Канцлерът на Австрия Себастиан Курц зае твърда позиция срещу Турция.

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц зае твърда позиция срещу Турция.
Коментари Харесай

Курц поиска санкции срещу Турция, а Меркел - конструктивен диалог

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц зае твърда позиция против Турция . Той прикани Европейски Съюз да наложи своите " червени линии " против турския водач Реджеп Ердоган, които да включват преустановяване на диалозите за еврочленство с Анкара и налагане на наказания, осведоми " Политико ".
 Съединени американски щати с опит да помирят Гърция и Турция
Съединени американски щати с опит да помирят Гърция и Турция

Вашингтон " изрично " поддържа разговора сред Гърция и Турция

" Трябва ли да позволим да паднем на колене , би трябвало ли да реагираме едва или би трябвало да покажем невероятната мощ, която Европейски Съюз има ", попита Курц на конференция преди срещата на върха на Европейски Съюз.

" Ние не сме слаби и не би трябвало да разрешаваме на Ердоган да ни слага в такава позиция ", добави той.

Според него нетърпимо е отношението на Турция към публицистите, дисидентите и опозиционните политици. Той също упрекна страната в потреблението на мигрантите като оръжие против Европейски Съюз, а във връзка с сондажите в Източното Средиземноморие, той съобщи, че са " нарушаване на интернационалното право ".

" Ние считаме, че е належащо Европейски Съюз да не обръща взор, а да реагира ясно . Най-накрая се нуждаем от ясни дейности, ясна реакция на този метод. Европейски Съюз би трябвало да покаже ясно " алените линии " на Ердоган ", които би трябвало да включват преустановяване на договарянията за еврочленство и налагане на наказания, сподели Курц.

Опитът ни през последната година демонстрира, че в случай че не реагираме, турското държание не води до усъвършенстване , уверен е австрийският канцлер.

В същото време немският канцлер Ангела Меркел загатна, че на този стадий не би трябвало да се постановат наказания на Турция.

Ще посоча, че нашите връзки с Турция са доста сложни и че Европейски Съюз има огромен интерес в развиването на градивни връзки с Турция макар всички усложнения, сподели тя преди срещата на върха и добави: Ние сме сътрудници в НАТО и ние подвластен един от различен що се отнася до миграцията.

Разбира се, ние би трябвало да разгадаем напрежението в Източното Средиземноморие и Егейско море, за мен дипломацията играе значима роля тук , счита Меркел.

Тя настрана съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да форсира договарянията с Китай за вложенията.

Междувременно гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи, че провокациите на Турция би трябвало да престанат.

" Едно нещо е несъмнено: турските провокации, дали се демонстрират посредством едностранни дейности, или последна реторика, повече не могат да бъдат толерирани ", безапелационен той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР