Кандидатът на ПП-ДБ за премиер Николай Денков и Мария Габриел

...
Кандидатът на ПП-ДБ за премиер Николай Денков и Мария Габриел
Коментари Харесай

ДБ влиза във финалния кабинет Денков-Габриел с правосъден министър Атанас Славов

Кандидатът на ПП-ДБ за министър председател Николай Денков и Мария Габриел показаха финалния лист с предложенията за министри, които ще изпълнят втория мандат.

Единствената смяна спрямо предпоследния вид е наличието на юриста доцент Атанас Славов като министър на правосъдието- сега народен представител от квотата на " Демократична България ", който работи в последните години по плановете за правосъдна промяна в екипа на Христо Иванов.

Денков го показа като " учител по конституционно право и ще взе участие в разискванията и на конституционната промяна ", без да разяснява по какъв начин се е стигнало до промяната на Емил Дечев, стартиран до преди ден за този пост.

Очаква се тези имена да бъдат показани от Денков пред президента Румен Радев в понеделник, 5 юни, от 11 ч.

Денков отвори и тематиката за договарянията сред ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи в петък: " Само с промени в законите няма да бъде приключен целия развой, по тази причина беше значимо дали ще осигурим най-малко 160 депутати за конституционна промяна. Днес диалозите бяха по тази тематика ", като остави всички останали елементи на Мария Габриел.

Кой влиза в новия проектокабинет:
Мария Габриел - вицепремиер и министър на външните работиАсен Василев - вицепремиер по еврофондовете и министър на финанситеКалин Стоянов - министър на вътрешните работиТодор Тагарев - министър на отбранатаЮлиан Попов - Министерство на околната среда и водите и ръководител на Консултативния съвет за европейската зелена сделкаРумен Радев - министър на енергетикатаАндрей Цеков - Министър на районното развитиеКирил Вътев - министър на земеделиетоБогдан Богданов - министър на стопанската система и индустриятаМилена Стойчева - министър на нововъведенията и растежаИванка Шалапатова - министър на труда и обществената политикаАтанас Славов - министър на правосъдиетопроф. Христо Хинков - министър на здравеопазванетопроф. Галин Цоков - министър на образованието и наукатаЗарица Динкова - министър на туризмаГеорги Гвоздейков - министър на превоза и съобщениятаАлександър Йоловски - министър на ел. управлениеДимитър Илиев - министър на младежта и спортаКръстьо Кръстев - министър на културата
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР