Мулунди, Малави – Шалом Махоло виси отстрани на скала с

...
Мулунди, Малави – Шалом Махоло виси отстрани на скала с
Коментари Харесай

„Катеренето е и за дами“: Превръщане на Малави в рай за катерачите

Мулунди, Малави – Шалом Махоло виси в профил на канара с бормашина в ръка. 22-годишната се успокоява, преди да пробие дупка в стената, която деликатно почиства с четка, след което забива болт, който стяга с гаечен ключ.

Тя привързва оборудването към колана си, спуска се с рапел надолу в продължение на два метра и по-късно прави всичко това още веднъж, и още веднъж и още веднъж в продължение на 20 метра, до момента в който допре земята 90 минути по-късно. Това е физически уморителен, мощно механически развой, който Шалом би трябвало да направи тъкмо както би трябвало, тъй като катерачите тук ще разчитат на тези болтове за оцеляването си за десетилетия напред.

Тя основава нов маршрут за катерене, по който катерачите могат да закачат въжетата си в авансово пробити болтове за отбрана, до момента в който се изкачват. Но тук, в Мулунди, на западната граница на Малави с Мозамбик, Шалом също прави история. Тя е първата жена от Малави, която потегля по нов маршрут в страната, който назовава Zikomo, което...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР