Кандидатът на консерваторите за канцлер на Германия Армин Лашет влезе

...
Кандидатът на консерваторите за канцлер на Германия Армин Лашет влезе
Коментари Харесай

2 седмици преди вота: Кандидатите за канцлер на Германия влязоха в ТВ сблъсък

Кандидатът на консерваторите за канцлер на Германия Армин Лашет влезе в конфликт със своя противник социалдемократ Олаф Шолц в ефирен спор две седмици преди парламентарните избори, като го нападна по отношение на редица финансови кавги, предадоха ДПА и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Лашет, който съгласно социологическите изследвания изостава зад Шолц, се опита да подкопае доверието в претендента на социалдемократите, който сега е финансов министър на Германия.

" Ако моят финансов министър работеше като Вас, тогава щяхме да имаме огромен проблем ", сподели християндемократът Лашет по време на втория ефирен избирателен спор сред претендентите.

Той уточни осъществения предходната седмица обиск във финансовото министерство по отношение на следствие за пране на пари, огромната машинация с компанията " Уайъркард " и нейния банкрут, както и други кавги като образци, свидетелстващи съгласно него за това, че Шолц не си е извършил отговорностите като финансов министър.

Социалдемократът отвърна, като упрекна своя противник, че е " непочтен ", защото основава погрешно усещане , че се води следствие против министерството, до момента в който следователите просто са търсели информация от ведомството.

Вторият спор беше по-оживен от първия, който се състоя преди две седмици. По време на диспута Лашет и Шолц на няколко пъти си размениха остри реплики, в това число за възможните съдружни сътрудници и за климатичната политика.

Лашет притисна Шолц за това дали би направил съюз със Зелените и крайната левица, която е срещу НАТО и е сериозно настроена към Европейския съюз в доста връзки.

Социалдемократът не отхвърли опцията за съдействие с партията " Левите ", настоявайки, че първо гласоподавателите би трябвало да се произнесат на изборите на 26 септември. Той обаче даде да се разбере, че сред партиите има ясни разлики, които биха създали доста мъчно съставянето на коалиция.

В дебата участваше и кандидатката на Зелените Аналена Бербок, която на няколко пъти акцентира, че Лашет и Шолц са от партии, които сега ръководят дружно, и прикани гласоподавателите да скъсат с предишното и да гласоподават за нейната партия.

Според изследване на телевизия А Ер Де победител в дебата е станал Шолц. Допитването, направено малко след диспута, сподели, че 41 % от интервюираните са показали претендента на социалдемократите като най-убедително представилия се участник. В поддръжка на Лашет са се изказали 27 % от интервюираните, а за Бербок желание са дали 25 %.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР