Кандидатът на комунистите за президент на провъзгласената от проруските сепаратисти

...
Кандидатът на комунистите за президент на провъзгласената от проруските сепаратисти
Коментари Харесай

Кандидатът на комунистите за президент на т. нар. Донецка народна република е бил ранен при взрива в Донецк

Кандидатът на комунистите за " президент " на провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна така наречен Донецка национална република (ДНР) и още трима души са били ранени при гърмежа в Донецк през днешния ден, предадоха международните организации, като се позоваха на бунтовническите управляващи.

Експлозията проехтяла покрай централата на Комунистическата партия на ДНР, до момента в който последните делегати си тръгвали след края на конгрес на тази политическа групировка. Ранени били общо четирима индивида, измежду които претендентът на комунистите на идните " президентски избори " в сепаратистката република Игор Хакимзянов, предава Българска телеграфна агенция.

Представител на бунтовническите управляващи упрекна Хакимзянов, че е инсценирал нападение против себе си, съобщи ТАСС.

" Президентът " на ДНР Александър Захарченко почина при бомбен атентат в кафене в Донецк на 31 август. Изборите за негов правоприемник са планувани за 11 ноември.

ДНР упрекна Украйна за убийството на Захарченко. Правителството в Киев отхвърли да е забъркано и допусна, че става въпрос за почистване на сметки в редиците на подкрепяните от Русия сепаратисти.

Над 10 000 бяха убити от началото на спора в Източна Украйна сред прозападните управляващи и проруските бунтовници през 2014 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР