Канадката Лейла Фернандес защити титлата си на турнира по тенис

...
Канадката Лейла Фернандес защити титлата си на турнира по тенис
Коментари Харесай

Лейла Фернандес спаси 5 мачбола и взе титлата в Монтерей

Канадката Лейла Фернандес отбрани купата си на шампионата по тенис на твърда настилка в Монтерей (Мексико), който беше от категория WTA 250..          

Поставената под номер 2 левичарка победи на финала петата в схемата Камила Осорио от Колумбия с 6:7(5), 6:4, 7:6(3) за близо три часа игра.

За 21-ата в международната класация Фернандес това беше първи край след мача за купата на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис предходната година, където загуби от британката Ема Ръдукану.

Канадката преодоля пасив от 1:4 в решителния трети сет. В десетия гейм тя отрази един мачбол, в 12-ия още четири, а в тайбрека съумя да поведе с 5:2 и да затвори дуела със 7:3.

" Днес беше доста, доста сложен мач, освен физически, само че и душевен. Камила е сложен противник. Тя прави внезапни, високи топки, което доста е непредвидимо ", сподели Фернандес.

" Много съм щастлива, че съумях да намеря метод, макар грешките си, да се върна в мача и по-късно да го печеля в края. Щастлива съм, че прекосих през тези сложни моменти ", добави тя.

За 19-годишната Фернандес това е втора купа в кариерата като и двете са от Монтерей. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР