Кампанията за Преброяване 2021 ще се проведе през януари и

...
Кампанията за Преброяване 2021 ще се проведе през януари и
Коментари Харесай

Набират преброители и контрольори за община Видин

Кампанията за Преброяване 2021 ще се организира през януари и февруари следващата година от Националния статистически институт. При идното броене в община Видин ще бъдат ангажирани над 350 преброители и към 50 контрольори, които ще преминат специфични образования и ще подпишат декларация за запазване на статистическата загадка на получената информация, оповестиха от локалната администрация.
Най-подходящи са хора, които имат най-малко приблизително обучение, упражняват занимание в икономическата и финансовата сфера, имат механически знания, заети си в областта на обществените действия и администрацията или са студенти. Кандидатите би трябвало да имат и положителни отзивчиви умения.
Преброителите ще бъдат с работно време от 8 часа до 20 часа, в това число събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават семействата от техния преброителен сектор. Ще се легитимират със служебна карта, издадена от Национален статистически институт. Всеки преброителен сектор включва към 200-250 души и 80 жилища. Един инспектор ще координира работата и ще дава отговор за няколко преброители. Заплащането ще бъде самостоятелно и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и здания.
В период до 30 октомври претендентите би трябвало да подадат заявление по пример в Община Видин, на адрес: Видин, пл. "Бдинци " №2, Център за услуги и информация на жители.
Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Преброяване 2021:.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР