Кампанията срещу сексуално насилие и експлоатация По-добре недей на платформата

...
Кампанията срещу сексуално насилие и експлоатация По-добре недей на платформата
Коментари Харесай

Има нужда да се говори с тийнейджърите за сексуалното насилие

Кампанията против полово принуждение и употреба " По-добре недей " на платформата за полово и здравно обучение на младежи LoveGuide е достигнала до към 10 000 девойки и момчета както онлайн, по този начин и офлайн посредством срещи онлайн.

Целта на плана беше младежите да схванат какво е полово принуждение и употреба, по какъв начин да ги разпознават, по какъв начин да се предпазят, кои са най-често жертвите и какво да създадат, в случай че се случи на тях или техен другар.

" Помагаме на младежите да схванат, че сексът е окей единствено, в случай че е по взаимно единодушие, безвреден е и доставя наслаждение и на двамата сътрудници. Винаги, когато не желаят да имат полови връзки с някого, би трябвало да кажат " не ", споделя Николета Попкостадинова, основател на LoveGuide. А, в случай че станат жертва на полово принуждение, да не се срамят, тъй като виновността в никакъв случай не е тяхна. Вината постоянно е на насилника, прибавя тя.

Кампанията си сложи за цел да реализира и известност на казуса полово принуждение и употреба и да насочи вниманието към нуждата от неговото решение. Бяха основани серия от видеа, които оказват помощ на младежите да схванат по кое време нещо не е наред в връзките с колегата им, по какъв начин да познаят, в случай че нещо неправилно се случва на техен другар, кой най-често е насилникът и какво да създадат, с цел да оказват помощ на себе си или на различен. Видеата могат да бъдат гледани в YouTube канала, както и в уеб страницата на платформата.

 Има потребност да се приказва с младежите за половото принуждение
© Loveguide.bg

В loveguide.bg младежите могат да намерят и по-подробни текстове, които се стопират на тематиката, а за край на акцията цялата информация беше събрана в брошура в електронен формат (можете да я изтеглите от атачмънта в пидиеф формат), в която има всичко належащо по тематиката.
По-добре недей
В рамките на акцията бяха извършени часове в учебни заведения с възпитаници от 7 до 12 клас в 6 учебни заведения в България. Обучителите от LoveGuide се се срещнали с към 300 тийнеджъри и са говорили с тях за половото принуждение и употреба. Децата са споделили истории и обстановки - както онлайн, по този начин и в онлайн каналите на платформата и са получили отговори на своите въпроси.

" Тази акция е единствено част от напъните, които би трябвало да бъдат полагани непрекъснато както от нас – неправителствените организации, по този начин и от родителите, учителите и институциите. Не единствено статистиките, само че и персоналния ни опит от работата с към този момент над 3000 деца от цялата страна, демонстрират, че те чисто и просто не знаят и не могат да се защищават, " споделя Надя Здравкова, обучител в LoveGuide.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР