Украинецът Олександър Усик е абсолютният световен шампион по бокс в

...
Украинецът Олександър Усик е абсолютният световен шампион по бокс в
Коментари Харесай

Олександър Усик е абсолютен световен шампион в тежка категория

Украинецът Олександър Усик е абсолютният международен първенец по бокс в тежка категория при експертите. В зрелищен мач в столицата на Саудитска Арабия Рияд той победи британеца Тайсън Фюри с поделено съдийско решение от 115:112, 113:114 и 114:113.

Така Усик стана първият боксьор, който сплотява поясите на Световния боксов съвет (WBC), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO) от британеца Ленъкс Люис, който бе неоспорим международен първенец сред ноември 1999 и април 2000 година.

След успеха си над Фюри Олександър Усик има 22 победи в 22 мача на професионалния кръг, 14 от тях с нокаут. За Фюри това бе първа загуба след 34 триумфа (24 с нокаут) и едно тъждество в първите му 35 срещи.

37-годишният Усик стигна до триумфа, откакто се показа по-добре във втората половина на мача и най-много в деветия рунд, когато прати Фюри в нокдаун. В първите шест рунда на мача британецът бе този, който имаше преимущество, само че не съумя да го задържи и съдиите отсъдиха в интерес на украинеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР