Към въздействието на съня върху човешкото здраве се добавя още

...
Към въздействието на съня върху човешкото здраве се добавя още
Коментари Харесай

Спите повече от 10 часа? Вижте защо това е вредно

Към въздействието на съня върху човешкото здраве се прибавя още едно. Въпреки че за недоспиването се приказва от много време, неотдавнашно изследване в Япония откри, че несъразмерният сън също е нездравословен, защото усилва риска от рак, оповестява „ Türkiye “.

Екип от учени, работещи по тактики за предварителна защита на рака в Япония, открива, че спането по 10 или повече часа на нощ усилва риска от развиване на рак при дамите с 19% . Проучването открива също, че при мъжете и дамите, които спят повече от 10 часа, има също нараснал риск от гибел от рак.

„ Прекарването на по-голямата част от денонощието в леглото провокира доста болести, изключително рак, само че неналичието на също е доста нездравословна за здравето “, споделя доктор Гюнер Сьонмез, професор по радиология в университета Üsküdar.

Проф. доктор Сонмез споделя:

" Има доста проучвания по тематиката за това, че както прекомерно дребното, по този начин и прекомерно многото сън оказват негативно влияние върху метаболизма. Всички те са единомислещи, че е потребно да се спи най-малко 6,5 часа и не повече от 9 часа на нощ. Така че и тук, както и във всичко останало, би трябвало да бъдете умерени. Опитайте се да спите по 7-7,5 часа на нощ “.

 будилник

Според специалиста лишаването от сън главно унищожава и подкопава имунната система . " Липсата на сън отслабва имунната система ", продължава професор Сонмез.

„ Това прави организма ни уязвим към вирусни болести, хипертония, затлъстяване, диабет и някои типове рак и проправя пътя към тези болести. Увеличава три пъти риска от заразяване с грип . Създава сходни опасности и за други вирусни болести. Намалява на половина успеваемостта на противогрипната ваксина. Как се случва всичко това? При естествени условия в кръвта ни има кафези убийци и някои специфични лимфоцити, които се борят с непознати субстанции и ракови болести, идващи извън. Според изследванията единствено един ден бодърствуване понижава броя на тези кафези със 70%. И усилва риска от рак в дълготраен проект с съвсем 40%. "

Добрият сън защищава и сърдечносъдовата система , отбелязва Сьонмез. Той споделя още: " Според изследване, оповестено в American Journal Of Cardiology, продължителното недоспиване усилва два до три пъти образуването на плаки в сърдечните съдове. При хората, които спят по-малко от шест часа на нощ, рискът от инфаркт е с 20% по-висок, в сравнение с при тези, които спят от шест до девет часа. При хората, които спят по пет часа, този риск е с 52% по-висок, в сравнение с при тези, които спят по седем-осем часа. Липсата на се отразява както на питателните ни привички, по този начин и на метаболизма, което води до напълняване. Спането по-малко от 7,5 часа на нощ способства за хипертония, провокира инсулинова устойчивост и след това диабет. Отнема 10-12 години от живота ви. "

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР