Към 17 ч. изборният ден прочита нормално и спокойно. В

...
Към 17 ч. изборният ден прочита нормално и спокойно. В
Коментари Харесай

ЦИК: 47 машини за гласуване не работят


Към 17 ч. изборният ден прочита обикновено и умерено. В ЦИК са постъпили 18 тъжби и 27 сигнала , като повече от половината от тях са адресирани до ОИК. Само един сигнал е постъпил в ЦИК за пазаруване на гласове, като има няколко сигнала и за издание на предварителни резултати . Това заяви заместник-председателят и представител на ЦИК Росица Матева на брифинг пред публицисти преди формалните резултати на балотажа на локалните избори.

Избирателната интензивност за цялата страна към 16:30 часа е следната - 26.40%. Най-ниска е в Русе - 15.77% , а най-висока в Роман над 77% , във Варна над 20%, в Пловдив - 17% и в София - 23.72%.

Росица Матева не чака да има закъснение в обработването на изборните резултати.

Към 17 ч. за цялата страна ЦИК е съгласувала решение на Общинските изборни комисии (ОИК) да бъде преустановенo машинното гласоподаване за 47 машини . За Столична община спрените машини са 10. Това, което се появява върху машините като надпис са " Не са синхронизирани двата дяла " - двете флашки не са добре сложени и не може да се сложи диагностика на машините. Има и надписи " Софтуерен проблем " " Проблеми в ножа, в принтера на машините, не зарежда софтуера ".

на членовете на Секционната изборна комисия (СИК), в случай че бюлетините са празни, да бъдат унищожени и няма да се пускат в кутията за машинни бюлетини, а на гласоподавателя да се даде опция да гласоподава с хартиени бюлетини . Продължават сигналите по тази причина, че върху машинните бюлетини не се слага щемпел.

Матева прикани членовете на СИК да наблюдават на гласоподавателите дали своят вот с хартиена бюлетина да бъдат сложени по два печата, а.
 Полина Витанова чака да има доста неточности в протоколите и гласовете
Полина Витанова чака да има доста неточности в протоколите и гласовете

Тя чака и закъснение в обработването на резултатите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР