Калоян Бинев спечели сребърен медал в категория 63 килограма в

...
Калоян Бинев спечели сребърен медал в категория 63 килограма в
Коментари Харесай

Калоян Бинев със сребърен медал на турнира Presidents Cup в Мароко



Калоян Бинев завоюва сребърен орден в категория 63 кг в един от най-тежките и влиятелни международни шампионати по таекуондо " Presidents Cup "., който се организира в Агадир (Мароко). Надпреварата беше с сан G2, който удвоява точките за международната и олимпийски класации.

По пътя към оценката българинът мина през  шест кръга. Заради положителното си класиране в международната класация той пропусна първия кръг. Във втория кръг отстрани представителят на Англия. Победата го пред играч от страната хазаин, който беше отхвърлен, а в третата среща Бинев отстрани хърватин с 21:18.

В полуфинала Калоян Бинев срещна международния вицешампион от Португалия – Нуно Коста. И тук таекуондистът ни не остави късмет на съперника си и успеха му с 12:10 го прати непосредствено на финала. Българският национал загуби срещата за купата от Маркос Кабалера (Испания).

След този триумф българинът си обезпечи покана за идните серии на шампионатите Гран При. Така за първи път в историята на таекуондо България ще има двама участника във веригата (другият участник е Владимир Далаклиев), от където медалите носят съвсем несъмнено присъединяване на олимпийските игри в Токио.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР