Какво е положението с правата на човека в Германия? Този

...
Какво е положението с правата на човека в Германия? Този
Коментари Харесай

Иран критикува Германия, не спазвала човешките права

Какво е ситуацията с правата на индивида в Германия? Този въпрос беше прегледан от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева по време на постоянния му обзор. Резултатът от чуването беше явен: немската делегация трябваше да понесе доста рецензии.

Организацията на обединените народи надалеч не е толкоз единна, колкото подсказва името ѝ. Срещите на представителите на 193-те страни участнички са най-вече платформа за разногласия и гротескни диалози посред им. На срещата, която се организира в Женева в четвъртък, стана ясно, че това не се отнася единствено за последните изяви на представителите на Русия, която повече от година води нападателна война против прилежаща Украйна. Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида разиска ситуацията с правата на индивида в Германия. По време на дебата думата взеха 104 членове на Организация на обединените нации. Най-голямата рецензия пристигна незабавно от редиците на тези страни, които сами не дават доста място на правата на индивида или изцяло ги пренебрегват.

Представителят на Иран изрази " дълбоката си угриженост " по отношение на " неограничената поддръжка " на Германия за Израел и прикани немското държавно управление да предприеме дейности против " все по-често срещаните ислямофобски офанзиви в цялата страна ". Преди това в документално изказване Иран попита какво прави немското държавно управление, " с цел да зачита правото на независимост на изложение и на мирни събрания ". В самия Иран, несъмнено, на никого не е разрешено да подлага на критика държавното ръководство; стачкуващите биват пребивани, измъчвани и екзекутирани.

Много страни с преобладаващо мюсюлманско население поддържаха рецензиите и жигосаха частичното ограничение на пропалестинските демонстрации в Германия, в частност. Катар, Иран, Сирия и други ислямски и арабски страни обявиха в изказванията си, че това лимитира правото на независимост на събранията. Германия би трябвало да разреши на тези демонстрации да се организират гладко.

Представителка на палестинските територии също разкритикува доставките на оръжия за Израел, които съгласно нея се употребяват за осъществяване на военни закононарушения. Според Турция нападенията против мюсюлмани в Германия не се преследват в задоволителна степен. Иран и няколко други страни разкритикуваха дискриминирането против мюсюлманските дами, носещи забрадки.

Представителка на палестинските територии също разкритикува доставките на оръжия за Израел, които съгласно нея се употребяват за осъществяване на военни закононарушения.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР