Какво е ехинацея? Ехинацеята е сборно название за група растения от

...
Какво е ехинацея?
Ехинацеята е сборно название за група растения от
Коментари Харесай

Ехинацея – ефективна хранителна добавка или поредният мит?

Какво е ехинацея?

Ехинацеята е сборно наименование за група растения от рода на маргаритките. Има 9 разнообразни типа, само че единствено от 3 от тях се считат за ефикасни като хранителна добавка.

Тя съдържа богат подбор от дейни субстанции, с помощта на които се счита за ефикасна билка в битката против простуда, инфектиране и други здравословни проблеми. Затова и доста хора я включват в листата със суплементи към своя хранителен режим.

Ето някои от преимуществата, с които я свързват:

- богата на антиоксиданти

- укрепва имунната система

- намалява кръвната захар

- успокоява и противодейства на напрежението

- има антивъзпалителни свойства

Наистина ли обаче ехинацеята е толкоз дейно лечебно средство или, като при доста други билки, като куркума и джинджифил, силата на самостоятелните й потребни свойства са „ леко “ пресилени?

Ефективна хранителна добавка ли е ехинацея?

Може би… Но не и сама по себе си.

Наистина, някои от съставките на това растение се свързват с позитивни резултати върху здравето ни и даже са подкрепени с някои проучвания. Съществуват мета-анализи, които демонстрират леко ускоряване във възобновяване при простуда и други леки здравословни проблеми.

Но с изключение на, че демонстрират позитивните й свойства в избрани случаи, изследванията също по този начин демонстрират и непостоянният им и трудно-доказуем темперамент. При някои хора билката работи добре, при други – не изключително. А дребна част даже загатват за странични резултати от приемът им, които въпреки и редки, е добре да се вземат поради. За тях по-късно.

В общи линии, ехинацеята може да бъде чудесна добавка към по-завършен краен артикул – в случай че хранителната добавка, която смяташ да вземеш, съдържа в себе си и дестилат от ехинацея, в допълнение към други съставки, това е отлично.

Но най-малко все още няма съществени доказателства, които да демонстрират, че приемът на ехинацея като независима добавка, е задоволителен да пребори каквото и да е здравословно положение независимо.

Препоръчителен дневен банкет на ехинацея

Препоръчителният дневен банкет на добавки с ехинацея зависи от която тъкмо част на растението са извлечени те. При ехинацеята, както цвета и листата, по този начин и корените, могат да се употребяват за добиване на потребните субстанции.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР