Какви са възможностите проектокабинетът на -СДС да получи подкрепа в

...
Какви са възможностите проектокабинетът на -СДС да получи подкрепа в
Коментари Харесай

Парламентарен калкулатор: Какви са възможностите за подкрепа на кабинета „Габровски“?


Какви са опциите проектокабинетът на -СДС да получи поддръжка в пленарната зала? Ако приемем, че няма игри с кворума и всички депутати са на местата си по време на гласуването, с цел да бъде утвърдено предлагането за кабинет на най-голямата политическа партия би трябвало да получи 120 + 1 гласа „ за “. -СДС обаче имат 67 депутати в 48-ото Народно заседание.

Кабинетът „ Габровски “ имат потребност от надалеч по-сериозна поддръжка. От къде може да пристигна тя? От довечера обявиха, че по-скоро ще гласоподават „ за “. Хипотетична поддръжка може да пристигна и „ “ на. Такова обединяване обаче получава 115 гласа, които ще са незадоволителни.

В парламентарния калкулатор включим и самостоятелния към този момент народен представител Явор Божанков, който беше изключен от след неговото изявление за войната в Украйна и гласуването му за изпращане на българско оръжие. Дори той хипотетично да поддържа кабинета „ Габровски “, гласовете отново няма да са задоволителни.

Да разгледаме по какъв начин ще гласоподават на следващия ден от страна на опозицията. „ “, „ “, и „ “ към този момент неведнъж обявиха, че няма да поддържат кабинет на. Заедно тези обединения, плюс самостоятелния Явор Божанков, имат общо 125 гласа.

Това на практика значи, че в случай че няма игри с кворума, бъдещето на първия изследователски мандат, най-малко чисто аритметично, наподобява обречено. Ако обаче задоволително депутати не влязат в залата е вероятен поврат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР