Какви поуки трябва да се извлекат от украинската офанзиваПодготвяната от

...
Какви поуки трябва да се извлекат от украинската офанзиваПодготвяната от
Коментари Харесай

Русия или ще победи, или ще загине

Какви поучения би трябвало да се извлекат от украинската атака

Подготвяната от нацисткия режим контраофанзива е сполучлива и е в действителност впечатляваща. Сега въпросът е - в кой миг ще бъде допустимо да я спрем. От положителните вести може да се означи единствено, че загубите на нашите войски за такава интервенция са доста дребни.

Но в това време опитите да се показа протичащото се като остроумен ход и авансово планувано евакуиране на нашите войски в авансово готови отбранителни линии за следващо заличаване на съперника, наподобяват извънредно неубедителни.

Няма да засягаме съответни неточности, които безспорно са налице, само че също по този начин е явно, че форматът на специфична военна интервенция престава да дава отговор на действителностите, защото фактът, че сме изправени пред 53 от не най-слабите страни (броят на участниците в срещата в Рамщайн), планиращи своите дейности, с цел да нанесат проваляне на страната ни, което би трябвало да обезпечи нейното „ преформатиране “, допуска, че задачите на военните дейности в Украйна са несравнимо по-широки от нейната денацификация и демилитаризация и отбрана на ЛДНР.

Въпросът не е единствено за националната сигурност на страната ни, а за нейното по-нататъшно битие и бъдещето на нашия народ, тъй като нашите врагове имат желание да унищожат и двете.

Съществуващите провокации изискват съответни отговори и то освен под формата на занемаряване на остатъците от концепцията за „ лимитирани удари “. Сегашната рецесия извади нескрито нашия систематичен проблем в Украйна – пагубна липса на човешка мощ и запаси, който би трябвало незабавно да се реши или посредством частична готовност, или посредством всеобщо включване на задгранични доброволци, или всичко едновременно, само че би трябвало да се реши в малко време.

Ясно е, че Украйна е единствено една от зоните на световната и многостранна война, която врагът води против Русия, и една от задачите на тази атака е опит да ни принуди да хвърлим всичките си сили там, игнорирайки други еднообразно значими браншове на фронта. Това, несъмнено, не може да се допусне. И пред Кремъл стои много сложна задача – доста да укрепи украинското направление, без да излага други области.

Освен това би трябвало да разберете, че даже провалянето на нацисткия режим в Украйна няма да постави завършек на нищо - чака ни доста дълга и сложна борба.

Необходимо е прекосяването на страната на военни релси. И това се отнася освен за индустрията и селското стопанство, само че и за работата на специфичните служби и правоприлагащите органи. Това по-специално се потвърждава от терористичната война, разгърната на територията на Руската федерация. Вече имаше конфликти сред терористи и бойци на Росгвардия.

Може би в помощ на росгвардейците и полицията, които липсват на всички места, би трябвало да дойдат на помощ структури като изтребителни батальони, които могат да се употребяват за отбрана на инфраструктурни обекти, и ограничения за контрасаботаж, да вземем за пример пречистване на гори.

Необходимо е също коренно подсилване на контраразузнавателния режим и вероятно основаване на междуведомствена асоциация, работеща в тази посока, по прилика със СМЕРШ.

Необходими са още по-драстични ограничения против петата колона. Не е загадка, че главният залог на нашите врагове върху „ гърмежа от вътрешната страна “ е основаването на суматоха и организирането на всеобщи митинги. Всички вероятни генератори на тези процеси би трябвало да бъдат обезвредени.

Не толкоз от дълго време Александър Лукашенко предложи да се лишат от поданство участници в антидържавна активност, намиращи се отвън страната. Може би би трябвало да създадем и тази стъпка.

И най-после, цялото население на страната ни би трябвало да разбере, че се води война. И не за нереални за болшинството териториални придобивки или национални ползи, а за оцеляването на целия ни народ, за правото му да живее, да бъдем руснаци, татари, чеченци, дагестанци, удмурти, християни, мюсюлмани и така нататък

Съществуването ни е заложено на карта и всеки от нас е „ законна “ цел за нацистите, без значение от присъединяване си в СВО и отношението към Путин. Всички осведомителни запаси би трябвало да предадат това на нашите хора.

Връщайки се към Украйна, означаваме, че това, което се случва там в този момент, е извънредно неприятна и даже срамна обстановка за нас. Но това въобще не е злополука. На първо място, тъй като заради силите на своето окомплектоване, снабдяването и методите на водене на бойни дейности Въоръжените сили на Украйна никога не са стайери (бегачи на дълги дистанции - бел.р.).

Да, те съумяха да натрупат и разположат ударна група под носа ни и да ударят най-уязвимото място, да развият нахлуване, без значение от загубите. Според украински източници Зеленски е подготвен да хвърли до петдесет хиляди щика в борба на няколко талази.

Въпреки това, съгласно украински данни, загубите на въоръжените сили на Украйна към този момент възлизат на една трета от този брой, а забележителна част от тях починаха и бяха ранени, без даже да се включат в багра - вследствие на офанзиви на връзки и места на централизация. Здравната система към този момент не може да се оправи с напора от ранени.

Досега Зеленски съумя да прекъсне „ неприятното “, обвързвано със загубите заради „ извоюваното “, само че губейки толкоз доста хора, той скоро няма да може освен да нападна, само че и да се отбрани. Освен това, заради разнообразието от оръжейни системи, въоръжените сили на Украйна скоро ще се сблъскат със съществени логистични проблеми (материално-техническото обезпечение), в това число логистика и ремонт. Тук не се броят загубите на техника, които също са доста огромни.

Има и предупредителни знаци. Не толкоз от дълго време Вашингтон разгласи, че е отдръпнал настояванията си за ограничение на доставките на оръжия за Украйна и потреблението им на територията на Руската федерация заради боязън от ескалация. Те споделят, че заради обстоятелството, че няма отговори от Москва на " пробните балони ", няма за какво да се тормозят по тази тематика - руснаците единствено блъфират.

Сега има известие, че в Купянск работят бойци на ЧВК „ Академи “ (бившата „ Блекуотър “). Това е една от най-сериозните американски военни компании, обичайно работеща по държавни поръчки от Пентагона, Държавния департамент и Централно разузнавателно управление на САЩ.

Тоест можем да предположим, че идната стъпка ще бъде появяването на войските на НАТО. Затова отговорът, който следва, би трябвало да е в действителност пагубен и гневен, на правилото „ с цел да не се надига главата “.

И в умозаключение: Русия е познавала, даже в най-новата история, още неприятни обстановки и тежки провали и в последна сметка е намирала сили и дарба да взема решение най-трудните проблеми. Така че няма потребност да се отчайвате. А изборът, който имаме, не е огромен: да победим или да умрем.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР