Каква е ситуацията с българските граждани, които бяха санкционирани по

...
Каква е ситуацията с българските граждани, които бяха санкционирани по
Коментари Харесай

Специално в Светът и ние: Бизнесменът, който лобира за създаването на закона Магнитски

Каква е обстановката с българските жители, които бяха глобени по американския закон " Магнитски "?

Днес в предаването на Българска национална телевизия може да видите изявление на Симеон Гаспаров с английския финансист Бил Браудър - преди време един от огромните вложители в Русия, за който е работил Сергей Магнитски.



След гибелта на Магнитски Браудър лобира във Вашингтон за приемането на закон, който глоби извършители на човешките права в Русия. По-късно той става световен и глобите за нарушение на човешките права и корупция може да се ползват против който и да е по света.

Ето фрагмент от изявлението с Бил Браудър:

" Целта на закона " Магнитски " е да оправя с безнаказаността. С други думи, в случай че обещано лице не е осъдено в родината си, законът " Магнитски " е инструмент, употребен от американското държавно управление, както и от други държавни управления, с цел да бъде постановено наказване. Така е на доктрина, само че въпреки всичко това е много нова процедура и не сме съумели да забележим по какъв начин се развива.

Ако българското държавно управление заведе дело против тези хора и те изтърпят наказване в затвор за закононарушенията си, то няма да има потребност да бъдат глобени в допълнение. Но, доколкото зная, не са се водили съществени каузи, не са се изправяли пред правораздаването. Така че, може да се изпаднат в обстановка, в която парите им да останат замразени вечно, в никакъв случай да не бъдат размразени.

Единственият метод да бъде отстранено лице от американския лист по закона " Магнитски ", е, в случай че може да потвърди, че не е лицето, за което са го считали или не е направил действията, които се счита, че е направил. Досега не съм видял юрист, който сполучливо да е постигнал премахването на разположение от листата по закона " Магнитски ".

Очаквайте цялото изявление в предаването в 16.45 часа - единствено по БНТ1
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР