Както поясняват от Bloomberg, на партньорско събитие южнокорейската компания Samsung

...
Както поясняват от Bloomberg, на партньорско събитие южнокорейската компания Samsung
Коментари Харесай

Samsung ще пусне 2nm чипове през 2025 г. и ще разшири контрактното производство седем пъти до 2027 г.

Както разясняват от Bloomberg, на партньорско събитие южнокорейската компания Samsung Electronics е говорила по отношение на проектите си да усвои 2-nm технология до 2025 година и да разшири, участващите в контрактното произвеждане на чипове, мощности в Южна Корея и Тексас.

На презентация в Калифорния, съгласно източника, представители на Samsung Electronics са оповестили готовността на компанията да употребява 2nm технология за произвеждане на процесори за смарт телефони от 2025 година, както и да търси други области на приложение на тази технология. В съпоставяне със съществуващата 3nm технология, новата степен на литография на Samsung ще обезпечи 12% нарастване на скоростта на превключване на транзистора и 25% усъвършенстване на енергийната успеваемост, като в същото време ще реализира 5% нарастване на плътността на транзисторите. До 2026 година 2nm софтуерен развой ще бъде въведен в региона на високопроизводителните калкулации, а до 2027 година ще доближи до автомобилната електроника. Както е планувано, всеобщото произвеждане на 1,4-nm чипове ще бъде усвоено от компанията от 2027 година От средата на това десетилетие Samsung ще създава чипове въз основата на галиев нитрид, употребявайки 200 mm силициеви пластини. Компанията и нейните сътрудници ще образуват алиансът MDI за разпространяване на разнообразни технологии за пространствено сглобяване на разнородни чипове.

През втората половина на 2024 година би трябвало да бъде въведено в употреба построено от Samsung оборудване в тексаския град Тейлър, което ще се концентрира върху обслужването на външните клиенти на компанията. Попътно ще бъдат разширени контрактните мощности на южнокорейското дружество. Заедно с това в Тексас, то ще може да усили контрактния потенциал на Samsung седем пъти до 2027 година спрямо 2021 година Допълнителни индустриални линии ще бъдат пуснати в употреба в Yongin. Samsung Electronics от дълго време мечтае да се отърве от несъразмерната си взаимозависимост от бизнеса с чипове памет посредством развиването на контрактен бизнес. През идващите години ще бъдат положени съществени старания за това, за което може да се съди и от изказванията на представители на корейския колос.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР