Както по отношение на влизането в еврозоната, така и по

...
Както по отношение на влизането в еврозоната, така и по
Коментари Харесай

60% против еврото и БГ оръжието за Украйна: Проучване

Както във връзка с влизането в еврозоната , по този начин и по въпроса за даването на въоръжение за Украйна обществото като цяло е очебийно отрицателно настроено, сочи последното изследване на Медиана. Данните на организацията демонстрират, че двете тематики тясно се преплитат. От едната страна са поредните " евроатлантици " (около 20%), които желаят както да предоставяме оръжие за някогашната руска република, по този начин и да въведем незабавно еврото. От другата страна са " евроатлантико скептиците " (около 60%), които считат, че България, сега, би трябвало да се дистанцира от сходни придвижвания.

Напомняме, че съгласно друго изследване на Галъп от м.г. 50,7% намират за недостоверна информацията, която медиите в България оповестяват за рецесията в Украйна. Само 25,9% са на противоположното мнение, а останалите се двоумят.
Данните на Медиана сочат още, че за 59% от участвалите в изследването " не е добре " да сменяем лв. с евро от 2024 година, 17% считат противоположното и 24% не могат да преценяват.

Агенцията проучва и материалното състояние на участвалите като на въпроса " Подобри ли се или се утежни материалното състояние на фамилията ви за последната 1 година " – 67% дават отговор с " утежни се ", за 26% " няма разлика ", а за 7% то се е подобрило.  Това е фонът, на който ще се проектира предизборната битка в идващия месец, акцентират от Медиана.

На 63% от интервюираните им се е налагало да пестят от храна през последните месеци, а на останалите 37% не, демонстрира друго допитване на организацията.

59% от респондените чакат утежняване на обстановката в страната в идната година, 37% споделят, че чакат " задържане на това състояние ", а единствено 7% считат, че ще има усъвършенстване.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР