Както е добре известно на всеки, имал малко по-продължителен досег

...
Както е добре известно на всеки, имал малко по-продължителен досег
Коментари Харесай

Граждански експеримент – помощ, полиция!

Както е добре известно на всеки, имал малко по-продължителен допир с българската реалност, едни от най-коментираните тематики в България са тези, свързани с незаконни схеми. Не за друго, ами тъй като към момента ни смятат за доста корумпирани, въпреки че сякаш сме доста изпълнителни и отличници що се отнася до критериите за Шенген – само че пусто, не ни вземат там, даже като първоаприлска смешка.
Едни от най-популярните схеми, които си процъфтяват, са тези с укриването на Данък добавена стойност и телефонните измами. По първата тематика дори Национална агенция за приходите и финансовият министър Владислав Горанов оповестиха война на тези, които трансферират свои компании с задължения на физически лица, чието най-ценно имущество е омазаното и мощно миришещо палто на гърба им. Точно за случай, който включва такова лице и няколко мобилни телефона ще ви разкажем в идващите редове.
Денят е 2 април, 2018 година. Поради усложнения от техническо естество, да се чете липса на интернет, сме принудени да се обърнем към доставчика ни, който е един от огромните телекоми в страната. Чинно изчакваме на опашка, а преди нас двама господа, единият от които не си е благ зъбите и не си е сменял облеклата най-малко от времето на ръководството на Симеон Сакскобургготски насам, биват обслужени. Въпросният мощно ухаещ господин записва служебни карти за мобилни телефони – сигурно двуцифрено число, а другият господин го следи изкъсо какво прави и какво подписва.
Моментално в главите ни изникват - няколко въпроса. Например - по какъв начин човек, за който е фиктивен терминът " обществено слаб ", може да си разреши да заплаща сметките на толкоз телефони? И за какво има потребност от " пазачът "? Оказва се, че господинът с многото телефони в действителност имал и доста компании. Той е шеф на 13 компании, едноличен притежател е на още 12 компании, а съучастник е в 1 компания и трансферира дружествен дял в други 8 компании. Направо предприемач, та дрънка... по-точно мирише, та се не трае! Всичко това си го написа съответно в Търговския указател, където вършим информация, защото видяхме трите имена, с които въпросният господин направи регистрацията за купчината си служебни мобилни телефони. А на наш въпрос не му ли се вижда съмнително, регистриращият договорката чиновник е безапелационен – компаниите са постоянно вписани, какво да създадем?
Е, ние вършим нещо – публикуваме този материал. Защото в тази ситуация с голяма доза възможност, надалеч по-голяма от това да ти падне китайска галактическа станция на главата, има незаконна активност и заслужава способените органи да ревизират. Най-вероятно става въпрос за вид " приказки по телефона против пари на пенсионери " и " игри с Данък добавена стойност ".
Ако Министерство на вътрешните работи или " Икономическа полиция " проявят интерес да проверяват, може да получат още потребна информация по отношение на случая, отговаряща на основни за едно следствие въпроси. Силно се надяваме, че полицията ще се обърне към нас – по тази причина и огласяваме обществено сигнала, като се надяваме, че посредством медийна платформа ще има по-голяма чуваемост и ответна реакция. Очакваме Ви, уважаеми пазители на закона – координатите ни можете да ги намерите извънредно елементарно.
Автор: Екип на Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР