Какъв е най-сериозният проблем в големия град? Естествено, че трафикът.

...
Какъв е най-сериозният проблем в големия град? Естествено, че трафикът.
Коментари Харесай

Шампион по ориентиране

Какъв е най-сериозният проблем в огромния град? Естествено, че трафикът. Хиляди изнервени до положение на инфаркт водачи са подготвени „ човек да убият “ за един метър по-близо до светофара или с цел да „ заловен жълтото “. Стремежът да си най-бърз и сръчен в градската джунгла не всеки път се получава, а напрежението остава.



Задръстванията няма да изчезнат, само че комфортът за пътуващите може да се усили. Как може да се случи това си пролича при представянето в България на определения за автомобил №1 на годината в Европа – Volvo XC40. Ясно е, че шведският разкош се показва великолепно в извънградско шофиране. Но хайде да забележим един стилен SUV в мегаполиса. Нали това е най-бързо развиващият се сегмент в автомобилната промишленост.

И както трафикът изправя водачите пред хиляди разнообразни провокации, то инженерите на Volvo са пробвали и са съумели да се оправят с всички рискови обстановки, за които може да си помислите. „ Заспал “ лидер на различен автомобил, пешеходец, велосипедист, отмалялост – Volvo ХС40 планува всичко. Неслучайно шведският производител се гордее, че няма умрял в злополука с негов автомобил. Е, въпреки всичко не забравяйте човешкия фактор! Очите би трябвало да са отворени на „ най-малко четири “.



Модерните технологии в XC40 имат за цел да понижат до най-много така наречен когнитивно натоварване върху лидера, а пътуването в града да минава безпрепятствено и даже прелестно. Моделът е взел назаем от „ батковците ” ХС60 и ХС90 всички новаторски системи за сигурност, които го трансформират в най-добре оборудвания компатен SUV. Сборът от функционалности, наименуван City Safety, алармира за отклонение от платното на придвижване. В пакета е и асистентът за полуавтономно шофиране Pilot Assist. Системата Run-off Road Protection and Mitigration предизвестява за заплаха от излизане от платното. Има и технология за засичане на напречен трафик Cross Trafic Alert, която защищава от доста сериозни обстановки.

Изключително скъпа е 360-градусовата камера, която разрешава с лекост да се маневрира и паркира на привидно невъзможни пространства. Това не са просто системи, които човек употребява по един път в живота. Турът из огромния град потвърждава, че всяка от тях непрестанно влиза в приложимост и водачът не помни какъв брой невъзпитани са останалите в придвижването и какъв брой невнимателни са пешеходците.

Целта на ХС40 е да е огромен автомобил, само че и да е дребен. Как по този начин? Инженерите са съумели да минимилизират този SUV, като го оставят също толкоз първокласен и комфортен като по-големите модели на марката. Човек може да се зачуди по какъв начин са се сетили да намират ниши за прибиране на движимостите за всекидневна приложимост като преносим компютър да вземем за пример – в шофьорската врата. Ниши има и под седалките. Специална позиция е определена за мобилния телефон с опция за апостериори зареждане.

Ходили сте на пазар? Няма проблем – окачалка за дребни пликове е на разположение. Дори се предлага преносим панер за боклуци. Търговията от ден на ден не помни за кеш разплащането. Затова на таблото има особено място за банковите карти. Истинска аптекарска класификация – без нищо досадно или ненужно.



За първи път 3 цилиндъра

Новото Volvo ХС40 се предлага с богата гама бензинови и дизелови елементи, в това число с напълно новия 3-цилиндров Drive-E мотор. Това е първият 3-цилиндров елемент в 91-годишната история на шведската компания. Новият 1,5-литров 3-цилиндров бензинов мотор Т3 с непосредствено впръскване е вътрешна разработка, основан на модулния дизайн на 4-цилиндровите Drive-E мотори на Volvo. Компактният SUV на Volvo се предлага и с познатите 2-литрови 4-цилиндрови бензинови мотори с мощ от 190 до 247 к.с., както и дизелови версии с мощ от 122 до 190 к.с.



Всички разновидности подсигуряват подвижност и мощност с минимални разход на гориво и CО2 излъчвания. На по-късен стадий ще се добави и хибридна версия, както и напълно електрически вид на ХС40. Олекотените авангардни мотори в композиция със софистицираното multi-link окачване обезпечават следено и дружелюбно държание на новото XC40 и подсигуряват наслаждение зад кормилото.

Свързаността се назовава Sensus

Sensus е сплотяващо наименование за технологиите за съгласуваност на Volvo. Новото ХС40 е автомобил за поколението консуматори, които чакат цялостна съгласуваност и по тази причина всичко в него е направено елементарно и комфортно за ежедневна приложимост. Инструменталното табло на ХС40 е с 9-инчов портретно насочен тъч скрийн, прочут от ХС90 и ХС60, който обезпечава бърз и елементарен достъп на лидера до редица приложения и услуги, както и безпроблемна интеграция с Android и iPhone. Топ аудио системата е създадена взаимно със популярните Harman Kardоn и впечатлява с удивително качество на звука, доставено през 13 високоговорителя и неповторим въздушно вентилиран събуфер.



Volvo XC40 се предлага с богат избор равнища на съоръжение. Momentum е най-често срещаният избор на клиентите – високо равнище на съоръжение, което акцентира удоволствието от шофирането, както за лидера, по този начин и за пасажерите в автомобила. Inscription е пожеланият избор за тези, които търсят още по-високо равнище на комфорт и чувство за разкош, до момента в който R-Design прибавя повече динамичност и състезателен дух на визията на автомобила и прекарването зад кормилото

ХС40 е построен на напълно нова Volvo платформа – CMA (Compact modular vehicle architecture), която ще бъде в основата на всички бъдещи коли от серията 40, в това число напълно електрическите. CMA е по-компактна, само че също толкоз съвременно софтуерна, като SPA платформата на Volvo (Scalable Product Architecture), която е в основата на по-големите SUV модели ХС90 и ХС60, и дава същите технологии на задвижване, инфотейнмънт и системи за сигурност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР