Как заповедта на здравния министър за спиране на плановия прием

...
Как заповедта на здравния министър за спиране на плановия прием
Коментари Харесай

Спря плановият прием в болниците. Как го приемат пациентите?

Как заповедта на здравния министър за прекъсване на плановия банкет и плановите интервенции в лечебните заведения се приема от пациентите?

В двете русенски академични лечебни заведения пациенти не се одобряват. Операциите са били планувани най-много в хирургичните и ортопедични отделения. Изключение прави единствено онкологичният център.

Въпреки че не са незабавни интервенциите им, доста от пациентите са обезпокоени, че би трябвало да отсрочат лекуването си.

Лекарите към този момент са почнали да предизвестяват пациентите си, на които им е предстояла интервенция. В една от университетските лечебни заведения още през август са понижили с 30 % леглата от други отделения, с цел да ги преобразуват в коронавирус браншове. Смятат да преструктурират и активността си.

" Ние намалихме приемът на пациенти. Лошото е, че ще се стигне до такава степен, че ще има доста усложнени случаи, както беше след предходните ковидни талази. В същото време ние не можем да не осъществим заповедта, само че тук още веднъж стои въпросът за какво се стигна дотук. И тук не е проблем на опазването на здравето, аз мисля, че това е проблем на цялото ни общество ", сподели Алисе Муртезова, административен шеф на УМБАЛ „ Медика ".

Затова Алис Муртезова още един път прикани жителите да се имунизират. Само болните от Ковид, настанени в русенските лечебни заведения, сега са 300. Останали единствено осем интензивни кревати.

Автор: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР