Как ухае успехът?Оказва се, че на мръсни чорапи!В Индонезия се

...
Как ухае успехът?Оказва се, че на мръсни чорапи!В Индонезия се
Коментари Харесай

Плод с лош мирис се продава за 1000 долара

Как ухае триумфът?

Оказва се, че на мръсни чорапи!

В Индонезия се продават специфични вариации на забавния тропически плод дуриан за крупната сума от 14 млн. рупии (около 1000 долара) за брой.

Това е към дузина пъти по-висока цена от тази, на която нормално се продава плодът в магазините в Индонезия и към 5 пъти повече от междинната работна заплата в страната, разкриват локални блогъри, представени от CNN.

Снимки в обществените мрежи демонстрират разпродажби на плода в молове, като стоката е сложена под транспарантен капак.

Дурианът не е най-очевидният претендент за първокласните трапези. Докато усетът му го прави много известен плод в района на Югоизточна Азия, мощната миризма, която излъчва, отплъсква мнозина фенове на кулинарните подвизи.

Миризмата на дуриана е толкоз неприятна, че управляващите в Сингапур не разрешиха публично продажбата му из системата на метрото в града-държава. Много хотели и заведения за хранене също ползват възбрана за предложение на плода заради същата причина – миризмата.

Според някои критици, дурианът ухае на нещо приблизително сред гниеща храна и мръсни чорапи.

Дори индонезииците, които назовават дуриана „ Краля на плодовете “, постоянно изпитват съмнения дали да преминат през завесата от миризма, единствено с цел да доближат до вкусната му вътрешност.

През предходната година пратка, съдържаща огромни количества дуриан, бе свалена от индонезийски аероплан, откакто пасажерите се оплакали, че целият аероплан миришел неприятно.

Уникални сортове

Брандът J-Queen, който се търгува на цена от към 1000 $ за брой, е хибриден вид, комбинация от няколко висококачествени сортове. Това показва основателят му, 32-годишният студент по логика на психиката на име Ака, учещ в Indonesian Islamic University в град Джокякарта.

Местни поданици на Таксикмалая - градът, в който се разиграва търговията с 1000-доларовите дуриани, разкриват за какво цената е толкоз висока. По думите им дървото дуриан ражда по едвам 20 броя плод на всеки три години.

Запитан за мотивацията си, стояща зад основаването на този безценен и бутиков вид дуриан, на фона на междинна заплата в страната от към 180 $ на месец, Ака показва, че подбудите му са чисто алтруистични.

По думите му той желал да сътвори бутикови плодове, които да оказват помощ на локалните земеделци да усилят благосъстоянието си. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР