Как ще изглежда финалът на Купата на Футболната Асоциация предстои

...
Как ще изглежда финалът на Купата на Футболната Асоциация предстои
Коментари Харесай

Кой отива на финала на ФА Къп - Ман Юнайтед срещу Тотнъм пряко по DIEMA XTRA

Как ще наподобява финалът на Купата на Футболната Асоциация следва да разберем през уикенда, когато са полуфиналите на шампионата.

Гвоздеят безспорно е мачът сред Манчестър Юнайтед и Тотнъм, които ще се борят за успеха на 21 април от 19.15 часа на „ Уембли “.

Ден по-късно, на същия стадион, един против различен в 17.00 ч. се изправят Челси и Саутхемптън. Битките са решаващи за четирите полуфиналисти, за всеки от които това е единственият късмет да стигне до трофей. Футболните страсти и развръзката на ФА Къп можете да наблюдавате директно в ефира DIEMA XTRA, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Mанчестър Юнайтед се класира за рекорден 29-и път на полуфиналите, откакто надви над Брайтън & Хоув Албиън с 2:0. За Тотнъм присъединяване в този стадий на най-старата футболна конкуренция е 21-о. „ Шпорите “ справедливо ще се борят за място на финала след безапелационна победа над Суонси Сити с 3:0. От своя страна "Червените дяволи " са печелили шампионата цели 12 пъти, като пред тях е единствено Арсенал с 13.

Предимството на Тотнъм е, че полуфиналите се играят на „ Уембли “, където през този сезон тимът организира домакинските си мачове. В последния уикенд Юнайтед, воден от Жозе Моуриньо, позволи унизителна домакинска загуба във Висшата лига от Уест Бромич, с което обезпечи на градския противник Манчестър Сити шампионската купа. Сега обаче отборът ще активизира всичките си сили, с цел да получи късмет да доближи до борба за трофей, а полуфиналът ще бъде излъчен директно в ефира на DIEMA SPORT 2.

В другата среща на 22 април един против различен излизат Челси и Саутхемптън. Двата тима се срещнаха на терена преди броени дни в мач от 34-ия кръг на Висшата лига, като Челси записа необикновен поврат и победи Саутхемптън с 3:2.

„ Сините “, които са миналогодишният финалист за ФА Къп, се класираха измежду четирите най-хубави след под напрежение дуел с Лестър Сити. Саутхемптън стигна до полуфиналите след триумф над Уигън Атлетик с 2:0 като посетител. Кой ще доближи до заветния край следва да разберем тази неделя oт 17.00 ч. по DIEMA SPORT.

Не пропускайте да наблюдавате полуфиналите за Купата на ФА директно в ефира на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

източник: Gulliver/GettyImages

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР