Как да си изберем домашен любимец и как да го

...
Как да си изберем домашен любимец и как да го
Коментари Харесай

Как да си изберем и да възпитаме домашен любимец?

Как да си изберем домакински любим и по какъв начин да го възпитаме? Как да подхождаме към нападателните животни - тематиката в " Питай специалиста " разяснява доктор Ранко Георгиев - ветеринарен доктор и хирург.

" Има фамилии с дребни деца, фамилии с повече хора и експанзията постоянно е на дневен ред. Ако създадем паралел с хората, най-вече хора умират по улицата, блъснати от коли - това не значи, че не би трябвало да караме, просто би трябвало да има доста сериозна отговорност за евентуалните опасности. Същото е и при нашите любимци ".

За ветеринарните лекари е доста значимо да предадат на стопаните по какъв начин да възпитават кучетата си, за което се изисква отговорност и много работа. Агресивни стопани не постоянно значат нападателно кучe, акцентира ветеринарят.

" Едно дете ражда ли се нападателно или става нападателно - същото е и при кучетата. Има породи, които имат по-голям капацитет да бъдат нападателни - това е реалност. Но както лабрадорите са класика за най-спокойните кучета водачи и гледачи на деца, в моята процедура и мои сътрудници сме виждали и доста нападателни лабрадори ", разяснява доктор Георгиев.

 

Ако не желае да има нападателно куче, стопанинът би трябвало да отдели време за възпитанието му, съобщи ветеринарят и разяснява, че възбраната на избрани породи не взема решение казуса.

" Кучетата са животни с избрана биология и инстинкти и не би трябвало да ги слагаме в обстановка, в която тези инстинкти да вземат връх - да вземем за пример да не оставяме глутница против единствено куче или човек ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР