Премиерът на Полша Доналд Туск заяви днес, че е получил

...
Премиерът на Полша Доналд Туск заяви днес, че е получил
Коментари Харесай

След опита за убийство на Фицо: премиерът на Полша е получил много заплахи

Премиерът на Полша Доналд Туск съобщи през днешния ден, че е получил закани след опита за ликвидиране на словашкия му сътрудник Роберт Фицо през вчерашния ден. Същевременно локалният новинарски уебсайт „ Виртуална Полска “ заяви, че сигурността на Туск ще бъде засилена, съобщи Ройтерс.

„ Вчера имаше доста сходни “, съобщи полският министър председател в обществената мрежа „ Екс “, споделяйки екранна фотография от коментар, също в „ Екс “, на който написа: „ Днес словаците ни дадоха образец какво да се прави с Туск “, в случай че реши да се откаже от вложението в огромно летище в централната част на страната, написа Българска телеграфна агенция.

Политическата атмосфера в Полша се промени през последните години, изключително след убийството през 2019 година на демократичния кмет на Гданск, който беше критик на мигрантската политика на управлявалата тогава консервативна националистическа партия „ Право и правдивост “, отбелязва Ройтерс.

 „ Виртуална Полска “ заяви през днешния ден, цитирайки източник от Държавната работа за защита, че сигурността на Туск ще бъде засилена след опита за ликвидиране на Фицо.

Говорител на органа, виновен за отбраната на значими персони в Полша, отхвърли коментар, аргументирайки се, че това е конфиденциална информация.

„ Разбира се, ние проучваме и си вършим изводите, само че не можем да приказваме обществено за тях “, съобщи вътрешният министър на страната Томаш Шемоняк.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР